Groen brengt rust, dat is al langer bekend. En bloemen maken vrolijk, daar is ook iedereen het mee eens. Als je beide combineert, binnen en buiten, heb je het beste van twee werelden. Haal zowel planten voor je tuin als kamerplanten in huis en je krijgt een 'zen' sfeer.

Zorgen voor planten is zorgen voor jezelf

Of je al dan niet groene vingers hebt, maakt eigenlijk niet zo veel uit. Het zorgen voor planten is therapeutisch. Het brengt je tot rust en je hebt achteraf het gevoel dat je je tijd nuttig besteed hebt. Het zien groeien van kleine plantjes tot grote frisgroene planten geeft voldoening. Een assortiment van je zelf gekweekte snijbloemen is zo veel meer waard dan een boeketje dat je koopt in de winkel. Als je regelmatig je tuin onderhoudt, leef je met de seizoenen mee. De lente zit vol nieuw leven, in de zomer geniet je van de inspanningen die je in je tuin hebt geleverd en in de herfst kun je de prachtige herfstkleuren bewonderen. De winter brengt rust in je tuin en dan mag jij ook lekker cocoonen. Door met planten bezig te zijn leer je ook met leven en dood om te gaan. Kort gezegd: als je planten in en om je woning brengt, krijg je een stukje van hun levensritme mee.

Geef je planten wat ze verdienen

Planten zijn een beetje zoals mensen. Als ze gezonde voeding en meststoffen krijgen, blaken ze van gezondheid. In een degelijk tuincentrum kun je alles vinden wat je voor je tuin nodig hebt. Naast meststoffen vind je ook producten tegen onkruid en ongedierte en uiteraard ook alle gereedschap om in je tuin te werken. En denk ook eens aan een mooie bloempot. Want net als een mens graag mooie kleding aantrekt, ogen planten en bloemen ook mooier in een stijlvolle pot.

Denk aan de toekomst, zorg voor planten

Een gezonde en evenwichtige levensstijl begint bij het zorgen voor de natuur. Jij kunt in je kleine tuin of woonkamer je steentje bijdragen tot het milieu in het algemeen. Planten zorgen voor zuurstof en ze kleden je woning mooi aan. Ze zijn voedsel voor geest en lichaam.

Geef je huis kleur met bloemen en planten

Neem eens een namiddag je tijd om een tuincentrum te bezoeken. Laat je inspireren door de vele planten, bloemen en decoratiestukken. Zelfs met een paar mooie exemplaren ziet je woning er al heel anders uit. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de kleuren van je planten te laten aansluiten bij je woning en de ligging van je tuin. Haal veel lichtgekleurde bloemen in je tuin als je tuin in de schaduw ligt. Of plant felgekleurde bloemen als je een zonnige tuin hebt. Hetzelfde doe je binnen in huis. Stem de vormen en de kleuren van je planten af op je interieur. Breng nog een aantal groene accessoires in je woninginrichting. Denk daarbij aan behang, vloerkleden, verlichting of schilderijtjes. Zo komen je planten en bloemen nog meer tot hun recht.