De zomer staat voor de deur! Voor veel mensen hét moment om hun woning op te ruimen, de tuin aan te pakken en het opblaaszwembad klaar te maken. Wat heb jij al gedaan om de komende maanden optimaal van het mooie weer te kunnen genieten? In dit artikel zetten we verschillende accessoires op een rijtje, die tijdens de zomermaanden goed van pas komen. Het opblaasbare zwembad voor jou en je kinderen is hier een goed voorbeeld van. Vergeet ook je badmintonset niet klaar te leggen! Het kan heerlijk zijn om de dag af te sluiten met een uurtje badmintonnen.

Gordijnen op maat laten maken voor je woning

Voorkom dat het in de zomermaanden erg heet wordt in huis, door je ruimtes van de juiste zonwering te voorzien. Kies bijvoorbeeld voor luiken aan de buitenzijde, een zonnescherm over het terras, markiezen tegen het kozijn of screens over de ruit. Tegelijkertijd wil je het in de avond gezellig kunnen maken in huis, zonder dat iedere voorbijganger naar binnen kan kijken. Voorzie de binnenzijde van je ramen daarom van de juiste gordijnen! Ga je voor een hele lichte kleur gordijnen, of geef je de voorkeur aan donkerder model?

Voorzie de ramen en deuren van horren

Om de kans op ongedierte in huis tijdens de zomermaanden te verkleinen, is het verstandig je ramen en deuren van horren te voorzien. De horren laten de lucht door, maar voorkomen dat vliegjes en muggen naar binnen kunnen komen. Wel zo fijn! Er is niets vervelender dan het gezoem van de muggen op een warme zomeravond. Muggen houd je ook op afstand door een citronellakaars op je terras of balkon te gebruiken. Je koopt deze bij een hobbywinkel of supermarkt in de buurt.

Plaats nieuwe kasten in je ruimtes voor meer opbergruimte

Zoals we reeds beschreven gebruiken veel gezinnen de lente en zomermaanden om hun woning op te ruimen. Door het jaar heen zullen zich steeds meer stapeltjes in huis vormen. Kies voor extra kastruimte door kasten op maat te laten maken. Gebruik een oude kinderkamer of een niet gebruikt kantoor om de kasten te plaatsen. Zo heb je voldoende ruimte om fotoboeken, speelgoed en bijvoorbeeld kleding op te bergen. Het houdt je woning netjes en opgeruimd! Overigens kan het ook geen kwaad om af en toe wat spullen weg te gooien. Hoe lastig dat vaak ook blijkt te zijn!