Dat je met raamstickers leuke dingen in je huis kunt doen, is nog niet zo bekend. Vaak als mensen stickers voor in huis kopen, zijn het muurstickers. Raamstickers zijn echter ook leuk om je huis mee aan te kleden en je kunt ze gebruiken als je meer privacy wilt. 

Verschillende soorten raamstickers

Met raamstickers kun je een tekst op een raam maken, zoals bijvoorbeeld de naam van je kind of plak er een tekst op als ‘Hoera, een jongen’ als je baby is geboren. Er zijn raamstickers waarbij al het vinyl om de letters weggesneden wordt, zodat je alleen een tekst overhoudt. Je kunt ook verschillende kleine stickers op een raam plakken en zo je raam aankleden. Een andere optie is om een grote langwerpige sticker te maken en deze op je raam te plakken. Je kunt daar bijvoorbeeld een mooie foto op laten drukken. Je kunt een eigen foto gebruiken of op internet een mooie foto opzoeken. In plaats van een foto kan een illustratie of een zelfgemaakte afbeelding ook. 

Meerdere soorten materialen

Er zijn verschillende bedrijven waar je raamstickers kunt laten drukken. Sticker.nl is daar een van. Als je bij hen raamstickers bestelt, kun je uit wit en transparant vinyl kiezen. Ook hebben ze statisch vinyl en YUPO Tako. Statisch vinyl is net als vinyl verkrijgbaar in wit en transparant. YUPO Tako is altijd wit. Het voordeel van statisch vinyl en YUPO Tako is dat het niet met lijm aan de ondergrond plakt. Daardoor kun je deze stickers gemakkelijk verwijderen en heb je na verwijdering geen last van lijmresten. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld regelmatig je raamstickers wilt verwisselen. Bijvoorbeeld omdat je met Kerstmis of Pasen iets anders op je raam wilt plakken. Een ander voordeel is dat je deze lijmvrije raamstickers meerdere keren kunt gebruiken. Zo kun je ze het jaar erop weer gebruiken. 

Dubbelzijdige raamstickers  

Bij Sticker.nl kun je bij raamstickers ook de plakkant laten bedrukken. Dit heeft als voordeel dat je de sticker aan de binnenkant kunt plakken, terwijl je de opdruk aan de buitenkant ziet. Ook is het mogelijk om dubbelzijdige raamstickers te laten maken. Dan zie je binnen en buiten hetzelfde. Dit kan alleen bij wit vinyl. Wit vinyl laat geen licht door, transparant wel. Beide kun je gebruiken als je meer privacy wilt creëren, omdat je raam bijvoorbeeld aan een voetpad of stoep grenst. En als je niet je hele raam beplakt, komt er ook bij wit vinyl nog steeds daglicht binnen.