Enige tijd terug zat ik op de bank en kwam ik tot de conclusie dat een metalen plaat van een kastje kapot was. Ik baalde hier enorm van en wist dat het vinden van de juiste plaat een enorme opgave zou zijn. Ik begon dan ook mijn zoektocht naar een metalen plaat op maat en kwam na enige tijd uit bij metaal 3D printen. In eerste instantie was ik hier vrij sceptisch over, maar uiteindelijk besloot ik om het toch te proberen.

Metaal 3D printen

Na lang gezocht te hebben en geen plaat op maat gevonden te hebben, besloot ik om 3D printen toch een kans te geven. Ik nam contact op met het desbetreffende bedrijf en vroeg naar de mogelijkheden. De plaatbewerking die zij aanboden, sloot aan op wat ik nodig had. Ik heb toen niet lang getwijfeld en besloot om het uit te proberen. Vrij snel hierna kreeg ik de metalen plaat binnen en hij paste perfect. Ik besloot dan ook om uit te zoeken wat van plaatbewerking er nog meer mogelijk was.

De vele mogelijkheden met 3D printen

Toen ik na mijn aankoop begon aan mijn onderzoek naar de mogelijkheden van 3d printen, kwam ik vrij snel tot de conclusie dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo kun je met 3d metaal printen alle kanten op. Je maakt vooraf digitaal een ontwerp en hierna wordt dit ontwerp laagje voor laagje gemaakt. Het bijzondere van 3D printen is dat je het in alle maten kan toepassen. Zo is een 3D printer instaat om oorbellen te maken, maar daarnaast ook een volledige kast. Een 3D printer is al erg ver in de ontwikkeling en bieden de kans om zelf met innovatieve ideeën te kopen. Wanneer je nu iets bedenkt, kun je dit laten uitprinten door een 3D printer. Iets waar 3d printers erg veel voor worden toegepast, is voor het inrichten van een huis.

Interieur printen met een 3D printer

Voor consumenten is het tegenwoordig erg eenvoudig om 3D artikelen te printen voor in huis. Dit kan door zelf gebruik te maken van een 3D printer, of door gebruik te maken van een bedrijf die dit voor je doet. De tekeningen kun je altijd zelf maken door gebruik te maken van bepaalde software. Wat je steeds vaker ziet, is dat particulieren zelf een ontwerp maken dat past binnen hun interieur en deze vervolgens doorsturen naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in het printen van deze artikelen. Zo worden er vandaag de dag al volledige tafels en kasten uitgeprint met een 3D printer. De exemplaren die met een 3d printer geprint worden zijn uniek doordat men deze zelf ontwerpt.