Het jaar is alweer half voorbij, dus reden genoeg om ons op te maken voor 2021. Wat zijn de interieurtrends van komend jaar, zijn er populaire thema’s of laten we het afhangen van het weer? Onze specialist ging op zoek naar de trends voor gordijnen en komt tot hele leuke ideeën.

Het jaar 2021 wordt het jaar van de privacy, je kunnen terugtrekken en een eigen plekje creëren. Omdat we dit jaar veel thuis hebben gezeten willen we ons huis graag zo gezellig en comfortabel mogelijk inrichten. Met ilumio raamdecoratie zorg je dat je huis echt een thuis wordt.

Wat belangrijk is in je woning, is dat de ruimtes wel open en overzichtelijk zijn en hiernaast een plek moeten vormen waar je je geborgen, veilig en ontspannen voelt. Daarnaast werken we veel meer thuis dan voorheen en willen we een fijne werkruimte creëren. Omdat we ons meer één zijn gaan voelen met de natuur zorgen we ervoor dat buiten naar binnen wordt gehaald. Denk aan het uitbreken van je woonkamer met een serre, het plaatsen van grote ramen in plaats van dichte muren en veel hout in het interieur.

Bovengenoemde situaties kunnen perfect gecreëerd worden met gordijnen. Verdiep je eens in de verschillende soorten gordijnen, kleuren en functie. We houden van praktisch, maar het moet wel mooi zijn. Gordijnen zijn meer dan alleen decoratie. Het zal functioneel worden gebruikt.

Richt je werkplek in met plisségordijnen, zodat je zelf de lichtinval kunt bepalen. Ideaal als je veel moet beeldbellen of vergaderingen via je beeldscherm houdt. Geluidswerende of geluiddempende gordijnen komen ook goed van pas als je last hebt van achtergrondgeluiden.

Maar wat we vooral in 2021 gaan zien zijn slimme, elektrisch bedienbare gordijnen. Gemak dient de mens. Overal is tegenwoordig een app voor, dus ook voor je raamdecoratie. Of het nu gaat om rolgordijnen, overgordijnen of duo gordijnen. Wanneer je voor elektrische gordijnrails kiest, dan zijn jouw gordijnen smart home ready.

In combinatie met een app op jouw smartphone of tablet kun je de gordijnen vanuit elke plek besturen of ze zelfs via spraakopdrachten bedienen. Op deze manier speel je spontaan in op veranderende weersomstandigheden. Sluit de zon spontaan buiten en je woning blijft koel. Of doe de gordijnen alvast dicht wanneer je onverwachts later thuis komt. Hoe handig is dit?