Verlichting in de badkamer is nog altijd een vrij moeilijk gegeven. Hoe verlicht je je badkamer stijlvol en hoe hou je het in een vochtige omgeving toch veilig? Als je daarbij nog kiest voor spots, LED en je wil ook nog eens dat ze dimbaar zijn, dan krijg je uiteraard de perfecte verlichting voor je badkamer. Maar bestaat perfectie wel echt? Ja hoor, wees gerust. De perfectie bestaat onder de vorm van de IP60 LED dimbare inbouwspots. Hier lees je er alles over.

Waarom IP65?

Spots creëren een bijzondere sfeer in je badkamer. Maar je wilt het natuurlijk helemaal veilig houden. Een IP65 waarde staat voor volledige bescherming tegen waterstralen. Daarom zijn deze spots niet alleen geschikt voor het plafond maar ook voor bijvoorbeeld voor naast de spiegel of aan je bad.

Waarom LED?

LED lampen zijn op dit moment het meest voordelig qua energieverbruik. Als je een aantal spots in je badkamer plaatst, maakt het al snel een vrij groot verschil in je energierekening. En gelukkig is de tijd dat LED alleen maar koel licht was al lang voorbij. De spotjes kun je zelf regelen zodat je een lichtwarmte (gemeten in Kelvin) kunt instellen van koel wit licht tot warm wit licht: van 1800 K tot 2700 K bijvoorbeeld. Zo creëer je precies die sfeer die jij wilt.

Waarom dimbaar?

In de badkamer hoef je niet altijd dezelfde lichtsterkte te hebben. De ene keer wil je veel licht om je aan te kleden of op te maken. De andere keer wil je gedempt licht om lekker te relaxen in een heerlijk bad. Dimbare spots zijn hier de oplossing.

Waarom inbouwspots?

Inbouwspots geven een strakke look aan je plafond en aan de algemene uitstraling van je badkamer. Ze nemen geen extra ruimte in en ze zitten voor niets in de weg. Ze zijn dus ideaal om ook in de muur in te bouwen. Doordat je de keuze hebt uit verschillende modellen, kun je nog kiezen voor extra accentjes. Kies je voor vierkante of ronde spots, wil je een vlakke spot of een verdiepte inbouw? Aan jou de keuze. Uiteraard kies je ook voor de kleur: zwart, chroom of wit bijvoorbeeld.

https://www.ledinbouwspotsleds.nl/toepassingen/led-inbouwspots-badkamer/inbouwspots-ip65