Industriële interieurs met een moderne en stoere uitstraling worden alsmaar populairder. Steeds meer winkels worden met deze stijl ingericht en ook restaurants en bars zijn ervoor gezwicht. En dat is niet voor niks. Een industriële inrichting combineert duurzame en sterke materialen met warme en natuurlijk details, waardoor een stoere, maar gezellige sfeer ontstaat. Wil jij dat thuis ook? Gebruik dan onderstaande tips voor een make-over bij jou thuis!

Gebruik stoere materialen

De materiaalkeuze is van groot belang als je nieuwe meubels en accessoires voor je interieur gaat kiezen. Met een combinatie van de volgende materialen is succes gegarandeerd:

  • Metaal of staal: geen enkel ander materiaal wordt zo duidelijk met industriële ruimtes geassocieerd als metaal of staal. Kies voor meubels of accessoires met zwarte, zilver- of koperkleurige metalen details, zoals tafels of stoelen met een metalen onderstel.
  • (Bak)steen: steen staat voor duurzaamheid en heeft een harde, robuuste uitstraling. Misschien ben jij wel gezegend met een onbewerkte, bakstenen muur in je woonkamer. Zo niet, dan kan je die ook namaken met baksteentegels of behang met steenprint. Ook decoraties van steen (of beton) doen het goed in industriële interieurs.
  • Leer: leer staat zowel stoer, als warm en gezellig. Het materiaal vormt bovendien een prachtig natuurlijk contrast met killere materialen als metaal en steen. Ga voor een mooie fauteuil met leren bekleding in een warme, cognacbruine tint.
  • Touw: wees creatief met dik, gerafeld touw! Hang er bijvoorbeeld een lamp of spiegel mee op of span touwen in een rij naast elkaar als kamerscherm. Zo geef je je interieur een uniek detail.

Kies stoere accessoires

Bij een industriële stijl ga je voor statement pieces, zoals een apart vormgegeven eettafel, een schedel aan de muur of een grote industriële hanglamp aan het plafond. Ook het groen in huis plant je het liefst in een enorme pot. Kies liever voor een paar opvallende accessoires dan voor veel verschillende prullaria. Houten of betonnen decoraties doen het altijd goed in combinatie met de hierboven aangegeven materialen.

2-B

Laat een stoere vloer leggen

De vloer is allesbepalend voor de sfeer in huis, dus als je voor een stoere vloer kiest, heb je al gauw een stoer interieur. Heb je de mogelijkheid je vloer te vernieuwen? Kies dan voor een industriële vloer van betonlookvloer.nl. Dit type vloer past perfect bij de industriële stijl. Een betonlook vloer is een gietvloer van kunststof met de uitstraling van beton. Door grijstinten te mengen ontstaat een licht gevlamde tekening in de vloer die doet denken aan beton.

Nog authentieker is de cementgebonden gietvloer van https://www.gietvloer-gietvloeren.nl. Hierbij wordt geen kunsthars, maar echt cement als de basis gebruikt. Stoerder kan haast niet! Op een vloer als deze komen de meubels en decoraties pas echt goed tot hun recht.