Je hebt een mooi potje bij elkaar gespaard om in je huis te steken. Waar geef je dat spaargeld dan aan uit? Als je een ouder huis hebt, is dat misschien wel lastig kiezen. Wat is de beste investering? Waar heb je zelf het meeste aan én wordt je huis meer waard van? Want zeker als je van plan bent in de nabije toekomst te verhuizen, is dat laatste ook van belang. Dit artikel bespreekt drie investeringen in je huis die de moeite waard zijn!

Een nieuwe vloer

De vloer in je huis is allesbepalend voor de sfeer en uitstraling van je interieur. Je kunt nog zulke mooie designmeubelen hebben, als die op een versleten laminaatvloer staan, komen ze niet goed tot hun recht. Investeer daarom in een onderhoudsarme vloer die jaren meegaat en slijtvast is. Een goed voorbeeld hiervan is de steeds populairder wordende gietvloer. Gietvloer Rotterdam levert ze in alle varianten en kleuren, waardoor je de vloer volledig op je interieur en wensen kunt laten aansluiten.

In woningen wordt meestal een kunststof gietvloer van polyurethaan gelegd. De kunststof vloeren van bijvoorbeeld kunststof-gietvloer.nl hebben namelijk specifieke eigenschappen die de vloer erg geschikt maken voor in huis. Zo zijn ze flexibel en voelen ze comfortabel aan, kunnen ze door de waterafstotende eigenschappen in elke ruimte van het huis worden gelegd, én kan er vloerverwarming in verwerkt worden.

Gietvloeren staan strak en modern, zijn heel gemakkelijk schoon en mooi te houden, en gaan een leven lang mee. Dat ziet een potentiële koper van jouw huis ook. En als die koper echt een andere vloer wil, dan is dat ook geen probleem: een nieuwe vloer kun je direct over een bestaande gietvloer heen leggen.

Een bewoonbare zolder

Maak van dat rommelhok op zolder een bewoonbare ruimte! Veel lage zolders worden standaard tot opslagruimte gebombardeerd, maar dat is eigenlijk zonde. Hoe vaak kijk je eigenlijk nog naar die spullen op zolder? En zou je de ruimte niet liever als extra slaapkamer, kantoor of studio gebruiken?

Ruim de zolder op en maak er iets moois van. Installeer bijvoorbeeld een vaste trap naar de zolder, zodat de ruimte beter te bereiken is. Schuine wanden kun je met dakkapellen laten uitbouwen, waardoor veel meer (sta)ruimte en lichtinval ontstaat. Vervolgens is het een kwestie van alles netjes afwerken met een likje verf en een nieuwe vloer en je kan de zolder als extra kamer gebruiken! Die extra kamer is niet alleen leuk voor jou, maar maakt je huis ook meer waard.

4-A

Isolatie

Een leuke investering is dit niet, want je ziet er verder vrij weinig van, maar van goede isolatie heb je wel veel plezier. Installeer dubbelglas, spouwmuur-, dak- en vloerisolatie en je gasrekening is al gauw 30% lager. Ook vloerverwarming draagt bij aan lagere kosten, omdat het de warmte sneller en beter over het huis verdeelt en dus zuiniger is. De meeste investeringen in isolatie betalen zichzelf bovendien vrijwel geheel terug in de meerwaarde die ze je huis opleveren.

Minder slimme investeringen

Tenzij je het alleen voor jezelf doet, omdat je van plan bent nog jaren te blijven wonen waar je nu woont, zijn een nieuwe badkamer, keuken, of tuinrenovatie geen slimme investeringen. De inrichting van deze ruimtes is te smaakafhankelijk, waardoor het goed mogelijk is dat een potentiële koper jouw nieuwe badkamer, keuken of tuin helemaal niet mooi vindt.

Ook luxe toevoegingen aan je huis, zoals een sauna, fitnessruimte of zwembad maken een huis niet noemenswaardig meer waard. Ze vormen wel een aantrekkelijk visitekaartje, maar veel potentiële kopers gebruiken die ruimte liever voor iets anders, of worden afgeschrikt door de onderhoudskosten. Hou bij het kiezen van een investering dus altijd rekening met hoelang je nog van plan bent in je huis te blijven wonen!