Een gietvloer is niet het goedkoopste type vloer, maar is de investering wel waard. Gietvloeren zijn sterk, slijtvast, onderhoudsarm en heel eenvoudig schoon te houden. Ze staan bovendien prachtig in modern ingerichte woningen. Van een gietvloer heb je een leven lang plezier. Het is daarom wel belangrijk een goed overwogen keuze te maken. Welk type gietvloer kies je? Voor welke kleur ga je? En wie gaat de vloer leggen? Dit artikel bespreekt enkele aandachtspunten waar je op moet letten als je een gietvloer gaat kopen.

Soort vloer

De term ‘gietvloer’ is een verzamelnaam. De ene gietvloer is namelijk de andere niet. Je hebt de keus uit verschillende soorten materialen met verschillende eigenschappen. De typen die het meest voorkomen zijn de polyurethaan gietvloer en de epoxy gietvloer. Polyurethaan is flexibel en dempend, waardoor deze variant veel in woningen wordt gebruikt. Epoxy is extra sterk en voor zware belasting geschikt, waardoor je deze variant meestal in kantoren, winkels en showrooms tegenkomt.

Tegenwoordig is ook woonbeton een populaire keuze voor in huis. Deze stoere vloer met het uiterlijk van beton is echter van een cementmengsel gemaakt, waardoor het bijvoorbeeld niet geschikt is voor hele vochtige ruimtes zoals de badkamer.

 5-B

Kleur

Als het goed is gaat je vloer jarenlang mee. Hou daar met de kleurkeuze rekening mee. Als je zeker bent van de stijl waar je van houdt, kies je voor een kleur die daarbij past. Verander je je interieur graag, neem dan een neutrale kleur. Dit is ook een verstandige keuze als je van plan bent je huis in de nabije toekomst weer te verkopen. Bij een betonlook gietvloer kunnen twee kleuren gemixt worden, waardoor een interessant gemêleerd kleureffect ontstaat.

Leverancier en uitvoerder

Het spreekt misschien voor zich, maar laat je altijd informeren door een professional die jouw specifieke woning en persoonlijke wensen in overweging neemt en op basis daarvan een advies op maat geeft. Laat de vloer vervolgens leggen door vakmannen van het bedrijf waar je de vloer ook aanschaft. Zo weten deze vakmannen precies met welke materialen ze werken en worden miscommunicaties en fouten voorkomen. Goedkope-gietvloeren.nl is zowel fabrikant als uitvoerder, wat ook voor een lagere prijs zorgt.

Prijs

Natuurlijk mag je prijzen vergelijken, maar ga niet blind voor de goedkoopste optie. De prijs is allereerst afhankelijk van het materiaal dat je kiest en het aantal vierkante meters. Een handige tabel met prijsindicatie vind je op https://www.gietvloerprijzen.nl. Daarnaast is ook de preparatie van de ondervloer en eventuele extra’s zoals vloerverwarming of een afwerkingslaag van invloed op de prijs. Tot slot is het duurder om de vloer in meerdere lagen aan te brengen. Dit zorgt echter wel voor een sterkere vloer die minder kans loopt op scheuren en slijtage. Goedkoop is in het geval van gietvloeren vaak duurkoop; wees dus bereid te investeren.

Vergeet uiteraard niet vooral te genieten van het aanschafproces! Het uitzoeken en laten leggen van een gietvloer is een spannend, maar vooral ook leuk proces met ongetwijfeld een geweldig eindresultaat.