Keukenlampen maken het af!

Of je nu een open keuken of een keuken hebt die gescheiden is van de woonkamer, je brengt er vrij veel tijd in door. Sinds heel wat jaren worden keukens namelijk gebruikt voor meer dan alleen koken. In heel wat keukens wordt er ook gegeten. De open keukens zijn hét voorbeeld van de integratie van de keuken in de leefruimte. Bij dergelijke keukens lopen de dagdagelijkse activiteiten tussen keuken, salon en eetkamer gewoon door elkaar. Je kinderen maken hun huiswerk aan de keukentafel of je knutselt of speelt er spelletjes. Om die reden is de keukenverlichting heel belangrijk. Door de juiste keuze van keukenverlichting te maken, maak jij je keuken even gezellig als de andere kamers van je woning. Kijk bij de keukenverlichting van Directlampen.nl

Kies voor aangepast licht

Bij het kiezen van je keukenverlichting kies je voor verschillende lichtpunten. Je hebt natuurlijk een goede felle lichtbron nodig boven je fornuis. Dit kun je bereiken met bijvoorbeeld een LED-lichtstrook. Deze geven voldoende licht. Werk de strook weg achter een beschermlat zodat het licht niet rechtstreeks in de ogen schijnt. Boven het aanrecht kun je bijvoorbeeld een reeks kleine hanglampen voorzien. Als je in de keuken eet of als je een open keuken hebt, zorg dan voor gezellig licht boven de eettafel. Dit bereik je door middel van één grote of meerdere kleine hanglampen. Heb je hiermee nog niet voldoende licht? Dan kun je je algemene keukenverlichting eenvoudig aanvullen. Je kunt bijvoorbeeld nog LED-stroken aanbrengen aan een raam of tegen de vloer onder de kastranden. Ook een paar mooie wandlampen zorgen voor extra verlichting. Verdeel de verschillende lichtpunten mooi over je keuken en laat ze aansluiten bij de stijl van de de rest van je woning.

Verlichting aangepast aan je keuken

Denk bij de keuze van je keukenverlichting ook aan de praktische kant van de zaak. Keukenverlichting moet bestand zijn tegen vocht en vuil. Hou hiermee rekening als je keukenverlichting uitkiest. Kies voor armaturen en lampenkappen die makkelijk te onderhouden zijn. Zo wordt het proper houden van je keukenverlichting geen sleur en zal ze altijd de oorspronkelijke uitstraling behouden.

Bepaal zelf de sfeer in je keuken

Niet elk moment vraagt naar dezelfde sfeer. Als je druk aan het poetsen, strijken of opruimen bent, heb je wellicht graag helder licht. Als je gezellig zit na te tafelen met je gezin, kies je eerder voor diffuus licht. Probeer daarom zoveel mogelijk dimmers te voorzien voor je keukenverlichting. Speel met lampenkappen en mat glas om lichtbronnen te verbergen. Je voelt je pas goed in je keuken als je keukenverlichting op elk moment perfect is, toch? Men heeft het zo vaak over de 'warmtegraad' van wit licht. En inderdaad: je hebt keuze tussen verschillende soorten wit licht, gaande van koel fris wit licht tot warm geel-achtig licht. Gebruik deze mogelijkheden en maak van je keuken een plaats waar het prettig vertoeven is!