De wekker gaat...

Je stapt je bed uit en schiet je badjas aan, leest de krant en stapt onder de douche. De deurbel gaat, je stapt uit de douche en doet in je badjas de voordeur open om een pakket aan te nemen. Na een vermoeiende dag werken plof je neer op de bank, maar niet voordat je…? Jawel… je badjas aan hebt.

Het moge duidelijk zijn dat dit een veelgebruikt en veelzijdig kledingstuk is. Men noemt ze in het chique ook wel duster, kamerjas of ochtendjas. Bijna iedereen heeft er één of kan er één gebruiken. Gelukkig biedt Handdoeken-discounter een groot assortiment aan voor zowel volwassenen als kinderen. De diverse soorten zijn geschikt voor verschillende toepassingen zoals een uitje naar de sauna, gewoon voor thuis of naar het strand. De verschillen zitten hem vooral in de stofsoort waarvan ze gemaakt zijn, maar ook in de vormgeving.

De meest gangbare stof is natuurlijk badstof. Dit neemt veel vocht op waardoor het prettig is om zo'n model te dragen naar de sauna of thuis aan te trekken na het douchen. Badstof is er in verschillende kwaliteiten. Hoe dikker de badstof, hoe zwaarder meestal de kwaliteit. Het is gemaakt van katoen. Dat kan ook biologisch katoen zijn. Momenteel zijn ook teddystoffen erg in trek. Zoals de naam al doet vermoeden is deze stof lekker zacht, terwijl hij toch ook veel vocht op kan nemen. Deze twee soorten worden veel gebruikt in Spa's en hotels en voor na het douchen of badderen.

Uit de warmere oorden zijn tevens de wafeltjesbadjas en de hamambadjas over komen waaien. Deze zijn een stuk dunner en lichter en ze zijn uiteraard niet alleen geschikt om te dragen na een ferme scrubbeurt.

Wanneer je jouw kamerjas vooral gebruikt om thuis lekker in te ontspannen of tussen kledingwissels door te dragen is het vochtopnemend vermogen minder van belang. De stofsoort fleece is dan lekker warm en zacht. In de winter is het wellicht wat té warm en zou je de voorkeur kunnen geven aan velours. De fleece en velours exemplaren zijn vaak wat minder klassiek en speelser vormgegeven. De stof heeft bijvoorbeeld vaker een design, zoals streepjes of stippen.

Naast de stofsoort kun je nog een voorkeur hebben voor een korter of langer exemplaar. De meesten vallen tot op de kuiten maar er zijn enkele kortere zomerse modellen te vinden. Ook kun je kiezen voor met of zonder capuchon. In een capuchon kun je lekker wegkruipen, maar misschien vind je een dubbele kraag comfortabeler zitten. Voor het draagcomfort is ook het type sluiting niet onbelangrijk. De klassieke sluiting is natuurlijk de ceintuur, een reep uit dezelfde stof die je door de lussen doet en simpelweg dichtknoopt. Echter, een rits of knopen komt ook voor.

Kortom, er is voor iedereen en elke gelegenheid een geschikt exemplaar te vinden. Bovendien komt het niet heel nauw met de maat dus doe je ze ook makkelijk cadeau. Op Handdoek-discounter vind je zeker wat je zoekt!