Op het ogenblik dat je denkt aan verbouwen, restylen of nieuwbouw, dan neem je ook je verlichting even grondig onder de loep. Wat is tegenwoordig de beste, maar ook de meest functionele verlichtingsbron? Ongetwijfeld is dit de LED-verlichting. LED-lampen met G9-fitting zijn tegenwoordig zeer populair. Ze hebben heel wat voordelen. Wij geven jou alvast een aantal tips wanneer voor als je je woning wilt uitrusten met dit type van lampen.

Waarom kiezen voor LED-verlichting?

LED-lampen verbruiken 8 tot 10 keer minder dan de klassieke gloeilampen en zeker de helft minder dan spaarlampen. Dit is de voornaamste reden waarom LED-lampen ontwikkeld werden. Als je alle lampen in je huis vervangt door LED-lampen, merk je het aanzienlijk in je energierekening.

Waarom kiezen voor LED G9-lampjes?

  • Het grote voordeel van steeklampen is dat ze makkelijk te monteren zijn. Waar je bij klassieke lampen moet draaien om ze in positie te krijgen, kun je steeklampen makkelijk uit het armatuur trekken en ze er in steken.
  • Steeklampjes zijn veel kleiner dan gewone lampen en daardoor uiterst geschikt voor bijvoorbeeld spots of lampen met een zeer smalle vormgeving.
  • LED-lampen hebben een langere levensduur dan gloeilampen.
  • G9 betekent dat het licht rondom straalt en dus niet gericht is. Dit zorgt voor een aangename sfeer.

Welke lampen kies jij?

Bij het kiezen van de juiste LED G9-steeklampjes zijn er een aantal criteria:

  • Wattage. Het aantal Watt komt helemaal niet meer overeen met de oude 40, 60... Watt. Zo zal bijvoorbeeld 4,8 Watt bij LED overeenkomen met 50 of 60 W bij gloeilampen.
  • Lichtkleur. Deze wordt uitgedrukt in Kelvin. Waar de eerste generatie LED-lampen een vrij koel en onaangenaam wit licht uitstraalden, bestaan er ondertussen al LED-lampen met een warm witte kleur. Hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer de kleur.
  • Kleurcode. Ook hier kun je kiezen tussen zeer warm wit, warm wit en koel wit licht.
  • Lichtopbrengst. Deze wordt uitgedrukt in Lumen. Bij LED-lampen is het niet altijd duidelijk of ze nu helder of zachter schijnen. Het aantal Lumen geeft dit aan.
  • Dimbaarheid. Tenslotte denk je ook aan de mogelijkheid om de lamp te dimmen. Zo bepaal je altijd welke sfeer je precies wilt creëren.

Aarzel niet langer, kies voor LED G9-lampen

Je kunt eindelijk afstappen van het idee dat LED-licht koel en onaangenaam zou zijn. En je kunt ook voor je kleine armaturen, fijne en kleine lampjes de juiste lichtbronnen vinden: de LED G9-steeklampjes. Tenslotte doe je er nog heel wat voordeel mee en heb je budget over voor nog meer styling van je woning!