De temperaturen dalen stilaan richting vriespunt, we worden dagelijks geconfronteerd met wind en/of regen, de blaadjes aan de bomen zijn zo goed als verdwenen… Jawel, het is volop herfst en ook de winter doet binnen een maand zijn intrede. Tijd dus om het binnen gezellig te maken! Kom je graag te weten hoe je je woonkamer winterproof maakt? Dan zit je hier goed!

Laat het vuur oplaaien

Het eerste waarnaar wij verlangen bij guur weer, is een haardvuur dat heerlijk knispert en waaraan we ons heerlijk kunnen verwarmen. Schuif een comfortabele canapé of poef bij – op veilige afstand uiteraard – en geniet! Heb je minder geluk en heb je geen haard om aan te steken? Niet getreurd, je kan het binnen net zo gezellig maken met een heleboel kaarsen. Zet ze verspreid over de woonkamer voor een cosy effect: op de salontafel, rond de tv, op een bijzettafeltje, op de kast…

Plaids en kussens voor een woonkamer waarin cocoonen centraal staat

Niks gezelligers dan na een lange werkdag op de bank te ploffen, helemaal weg te zakken in zalig dikke kussens en onder een warme, zachte plaid een hele avond naar je favoriete programma’s te kijken. Voeg daar nog je favoriete drankje en enkele versnaperingen aan toe en je hebt het ideale recept voor een relaxerend avondje voor de buis!

Een tapijt voor warme voeten

We doen het allemaal: we komen thuis en we trekken meteen onze schoenen uit. Heerlijk gevoel is dat! Behalve als je voeten terechtkomen op een koude tegelvloer, nietwaar? Met een tapijt sla je 2 vliegen in 1 klap: je voetjes blijven lekker warm en een tapijt vormt een echte aanwinst voor je woonkamer, die meteen heel wat gezelliger oogt.

Decoratie voor een persoonlijke toets

Je woonkamer mag nog zo mooi ingericht zijn, zonder decoratie wordt het al snel een onpersoonlijke boel. Maar met een fotokader hier, een kandelaar daar en een mooie vaas met bloemetje om wat leven in de woonkamer te brengen, creëer je al gauw die woonkamer mét persoonlijkheid waarvan je altijd al droomde.

Sfeerverlichting, graag

Nu de dagen op hun kortst zijn, hebben we extra nood aan verlichting. Hoofdverlichting is heel functioneel wanneer we koken, wassen of poetsen, maar wanneer je ’s avonds uitgeteld op de bank ploft, mag het wel wat minder. Op zo’n momenten doet sfeerverlichting haar intrede! Om je verlichting helemaal af te stemmen op jouw behoeften, kan je ook kiezen voor dimbare lampen. Op de blog van Emob vind je nog heel wat inspiratie om je woonkamer en bij uitbreiding je helewoning in te richten!