Regelmatig zie je in verschillende televisieprogramma’s de enorm luxe en comfortabele overkappingen voorbij komen voor in de tuin. Heb jij ook zo’n overkapping in de tuin staan of wil je deze gaan neerzetten? Dan is het natuurlijk wel zaak dat deze zo comfortabel mogelijk wordt ingericht. Om jou hierbij te helpen hebben wij in deze blog een aantal tips op een rijtje gezet.

Glazen schuifwanden; de trend van het moment

Heb jij een mooie houten overkapping in de tuin zoals bijvoorbeeld een Toplawood buitenverblijf? Wil jij het hele jaar door kunnen genieten van jouw overkapping in de tuin en wil je altijd buiten kunnen zitten ongeacht de weersvoorspelling? Dan zijn glazen schuifwanden dé uitkomst. Met glazen schuifwanden kun je een wand eenvoudig dichtzetten, maar ook open wanneer het weer het toelaat. In veel gevallen zijn glazen schuifwanden enorm mooi, strak en makkelijk te verwerken in een nieuwe of bestaande overkapping.

Warme verlichting

Iets wat natuurlijk niet mag ontbreken in een luxe overkapping is verlichting. Of de verlichting nu mooi verwerkt is in de houten balken van het dak of dat deze aan armaturen hangt aan het plafond, door verlichting te verwerken in de overkapping til je deze naar het volgende niveau. Wil je écht goed uitpakken? Zorg dan dat alle verlichting in de overkapping slim is. Kies bijvoorbeeld voor het verwerken van een smart LED-lamp. Zo heb je naast een luxe element ook nooit meer omkijken naar het aan- of uitzetten van de slimme verlichting.

Een goede inrichting is een must

Naast het af kunnen sluiten van de wanden en het verlichten (wanneer nodig) van de overkapping, is het ook een must om de overkapping goed in te richten. Idealiter denk je voor de bouw van de overkapping al goed na wat je in de overkapping wilt gaan verwerken. Wil jij in jouw veranda, kapschuur over plat dak overkapping bijvoorbeeld een zithoek verwerken? Teken dit er dan gelijk bij in de plannen. Wil jij zowel een zithoek als een eettafel? Dan wordt de overkapping alweer een stuk groter. Wanneer je dit allemaal hebt uitgedacht is het zaak om alvast een stijl en inrichting af te maken. Zo heb jij de mooiste en meest comfortabele overkapping in het land.