Over het inrichten van een woning valt veel te schrijven. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en elk jaar duiken er nieuwe trends op. Wat je ook kiest, maak het vooral persoonlijk. Zorg ervoor dat de woning uitstraalt wie jij graag wilt zijn. Je woning is je thuis en de inrichting ervan moet echt bij je passen. Natuurlijk kun je meegaan met de trends, maar pik eruit wat jij aantrekkelijk vindt. Dat is de beste manier om tot een bevredigend resultaat te komen.

Dit zijn de modekleuren

Groen is momenteel echt een trend in de interieurbranche. Terwijl in de wintermaanden juist veel groen uit de natuur verdwijnt, kun je zelf volop groen in je woonkamer brengen. Groene planten, een groene vaas of een groen geschilderde muur? Het kan allemaal. Daarnaast is ook rood een populaire kleur voor het interieur. Rood straalt over het algemeen luxe en klasse uit. Als je warmrode tinten gebruikt en luxe materialen gebruikt, zoals fluweel of zijde, kun je een romantische sfeer  creëren om heerlijk in weg te dromen. Natuurlijk pas je daar je accessoires, zoals kussens, een plaid of decoraties op tafel, qua kleur op aan. Hierdoor zorg je ervoor dat alles echt bij elkaar past.

Het beste van Zweden en Scandinavië

Het klinkt misschien als een vreemde combinatie, om elementen van Zweden en Scandinavië met elkaar te combineren. Maar hoewel er hemelsbreed een behoorlijke afstand is tussen deze twee gebieden op aarde, zijn er opvallende overeenkomsten in stijl. Deze nieuwe woontrend wordt Japandi genoemd en kenmerkt zich door organische vormen, neutrale kleuren en gladde oppervlakken. Japandi staat voor een sobere manier van inrichten, onder het motto ‘less is more’.

Knuffelbare materialen

Omdat we door alle beperkingen minder vaak met onze dierbaren kunnen knuffelen, lijken we een grotere behoefte te hebben om dat thuis te compenseren. Knuffelbare, zachte materialen zijn ontzettend in trek op dit moment. Wat dacht je van een bank, stoel of poef, gemaakt van hetzelfde materiaal als de teddybeer waarmee je vroeger altijd zo fijn knuffelde? Ze bestaan gewoon! Teddy is de nieuwe trend in het interieur. Maar misschien vind je de aanschaf van dergelijke meubels een iets te rigoureuze stap? Je kunt natuurlijk ook gewoon een fijne fleecedeken bestellen en daar lekker in wegkruipen. Dergelijke dekens zijn heerlijk zacht en goed isolerend. En raad eens? Ze zijn er ook in dezelfde variant teddy. Mooi en lekker warm!