Heel wat mensen kiezen tegenwoordig voor een boxspring. Maar wat maakt dit type van bed zo aantrekkelijk? Een boxspring straalt de luxe van een hotel uit. Maar er is meer dan dat, deze bedden hebben goede en minder goede kanten. Maar in het algemeen durven we wel te stellen dat ze vooral voordelen hebben.

Een boxspring versus een gewoon bed

Boxsprings zijn robuuster dan een bed. Dit is soms minder geschikt voor een kleine woning. Er bestaan er nu echter ook al die er fijner en eleganter uitzien. Dit type bed bestaat vooral uit heel grote onderdelen. Dit kan bij het aankopen of het verhuizen wel eens een nadeel zijn. Vraag gerust aan de producent of het bijvoorbeeld door je trapgat of je slaapkamerkeur kan. De bekleding is meestal in stof of in lederlook, wat soms niet zo makkelijk te onderhouden is. Maar met de nodige schoonmaakmiddelen kun je het wel degelijk onderhouden. Een boxspring wordt soms ook als erg verend aangevoeld. Maar eens je hieraan gewend bent is het slapen dit bijzondere bed gewoon heerlijk. En wist je dat je dit bed zelf kunt samenstellen qua kleur, bekleding, afwerking...?

Zalig slapen in een boxspring

De hierboven genoemde mindere punten wegen eerlijk gezegd niet op tegen de voordelen van dit type bed. Door de specifieke vering wordt het lichaam volledig ondersteund. Het bed heeft een luchtige opbouw zodat je bed perfect verlucht wordt en je een ideale vochtregulatie krijgt. Een boxspring is hoger dan een gewoon bed. Dit maakt het in- en uitstappen veel makkelijker. Dit wordt vooral door senioren of mensen die niet zo goed te been zijn als zeer positief ervaren.

Kies voor Nederlandse makelij

Op gebied van de productie van bedden zit er in Nederland heel wat vakmanschap. De traditie van handwerk zet zit ook door in de productie van dit soort van bedden. Het voordeel van een bed van eigen bodem te kopen is dat je kiest voor hoge kwaliteit. Je krijgt je bed ook snel geleverd als het in Nederland wordt gemaakt. En je krijgt nog een prima service na verkoop erbovenop.