Sinds 2020 voelen veel mensen de muren op zich afkomen. Ze kruipen het liefst onder de dekens, wachten tot alle waanzin voorbij is. 2021 zal zeker uitdagend worden, daarom is (nacht)rust van groot belang om de dag door te komen. Er is hierdoor ook meer aandacht voor slaapkamer inrichting, comfortabele bedden én high tech mogelijkheden om lichaam en geest tot rust te laten komen. Lees alles over FPS technologie en slimmer slapen op deze pagina, dit zijn dé slaapkamer trends voor 2021.

Meer luxe in de slaapkamer

De tijd van minimalisme is voorbij, je mag eindelijk weer genieten in huis. De trend van ‘Minimal Living’ is gebaseerd op leven buiten de deur, in 2020 zijn we op de feiten gedrukt dat we alleen maar thuis controle kunnen uitoefenen op onze omgeving. Nu is het toch weer ‘Home is Where the Heart is’. De slaapkamer is voor velen een werkruimte geworden, een studeerkamer of een geborgen plekje om even helemaal tot rust te komen. Dit uit zich in meer luxueuze slaapkamer inrichtingen die niet alleen tijdens het slapen comfort bieden.

Complete oplossingen

Een beetje dit, een beetje dat, georganiseerde chaos. Deze ‘Bohemian’ stijl van interieur design heeft plaatsgemaakt voor totaal design. De slaapkamer wordt in één keer aangepakt als compleet project waarbij het ledikant centraal staat. De kasten, raamdecoratie, vloerbekleding, wanddecoratie tot aan het beddengoed worden op elkaar afgestemd. Met een schone lei beginnen is ook een goede manier om de keuze voor een complete oplossing te beschrijven. Ieder detail is op elkaar afgestemd waarbij een consistente ervaring centraal staat.

Dappere grond als basiskleur

Ieder jaar worden er kleuren bepaald die toonaangevend zijn voor dat jaar. Pantone kon niet kiezen en kwam met twee kleuren; Ultimate Grey (grijs) en Illuminating (geel), terwijl Flexa koos voor Brave Ground (beige). Voor de slaapkamer inrichting kiezen wij toch voor de Flexa kleur van 2021, beige komt namelijk goed overeen met de trend naar natuurlijke kleuren. Beige is een meer subtiele vorm van bruin die warmer oogt dan grijs maar niet zo fel is als geel. Het is uiteraard mogelijk om meerdere kleuren te gebruiken. Neem ‘Brave Ground’ of gewoon beige als basis voor bijvoorbeeld het ledikant of de wanden en gebruik een andere steunkleur voor wat levendigheid in het geheel.

Massage terwijl u slaapt

Eigenlijk gaat deze trend over FPS technologie, om het verhaal niet té technisch te maken noemen we het ‘masseren’ terwijl u slaapt. In feite betreft het gebruik van hoogfrequent geluid. Er worden vier impuls luidsprekers verwerkt in het matras, via speciale software worden onhoorbare geluidsgolven van 20 tot 100 Hz geproduceerd die voor zachte trillingen zorgen. Dit voelt zeer weldadig waarbij de spierspanning verlaagd wordt en een betere doorbloeding wordt gestimuleerd. Er zijn meerdere programma’s om uit te kiezen die variëren van ontspanning tot juist het opwekken van energie. Deze programma’s duren tussen 13 en 40 minuten, ze gaan dus niet de hele nacht door. De Suite levert deze bedden op maat, hoewel ze met name populair zijn bij mensen met bestaande lichamelijke klachten zijn ze geschikt voor iedereen die wel wat ontspanning kan gebruiken.

Slimme bediening

De FPS technologie is al behoorlijk slim, het kan nóg slimmer met smart home toepassingen. LED lampen met dimmer en afwisselende kleuren waren al bekend, maar werden vooral in de huiskamer toegepast. Dat is een gemiste kans want juist de ‘smart bedroom’ is ideaal voor ieder huishouden. Zo kunt u timers instellen of met sensoren de verlichting automatisch laten in- of uitschakelen. Gaan de gordijnen dicht in de avond? Dan gaat de verlichting automatisch aan. Dit kan met een knop, met een app op uw smartphone of zelfs met uw stem in combinatie met een smart speaker. Wees gerust, deze microfoons worden pas geactiveerd met een speciaal commando en nemen uw gesnurk niet op.

Bedden leveren meer dan slaapgenot, ze kunnen rust en weldaad bieden voor lichaam en geest. Blijf gezond in 2020 door voldoende rust te nemen in een nieuwe slaapkamer.