Gefeliciteerd, je gaat verhuizen! Dit is niet alleen heel leuk, maar ook spannend. Je moet namelijk allerlei keuzes maken over de nieuwe inrichting en het interieur. Kies je voor een industriële stijl of wordt het toch een combinatie tussen verschillende woonstijlen? De vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in de woning. Daarom is het belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt. Met deze tips vind je binnen no-time de juiste vloer voor in je nieuwe woning.

Wat is mijn woonstijl eigenlijk?

Voordat je een nieuwe vloer aanschaft, is het belangrijk om na te denken over je woonstijl. Wat vind je nu echt leuk? En welke stijl mag echt niet ontbreken in je nieuwe huis? Als je gaat verhuizen, krijg je als het ware een kans om een geheel nieuw interieur te creëren. Om je alvast een beetje op weg te helpen, zetten we vier bekende woonstijlen op een rij.

  • Basic

Een wit interieur met veel natuurlijke materialen en grijze kleuraccenten. Klinkt dit als muziek in de oren? Dan is de basic interieurstijl waarschijnlijk iets voor jou.

  • Industrieel

Houd je van een stoer interieur waar robuuste materialen een grote rol spelen? Dan heb je een industriële woonstijl.

  • Landelijk

De landelijke stijl is licht en gezellig. Materialen als hout en katoen kunnen niet ontbreken in het interieur.

  • Romantisch

Zachte materialen, pastelkleuren en een witte basis. Deze eigenschappen zijn kenmerkend voor een romantische woonstijl.

Staat de juiste woonstijl er niet voor je tussen? Of vind je eigenlijk alles wel leuk? Geen zorgen, er bestaan nog tientallen andere stijlen en het is juist leuk wanneer je meerdere stijlen met elkaar combineert.

Verschillende materialen

Nu je weet welke woonstijl het beste bij je past, kun je gaan kijken naar de verschillende materialen. Elk materiaal heeft andere eigenschappen. We adviseren dan ook om voldoende informatie op te zoeken en de vloer te kiezen die het beste bij jou en de woning past. Zo is laminaat bijvoorbeeld budgetvriendelijk en verkrijgbaar in diverse kleuren. Een gietvloer valt daarentegen in een iets hogere prijsklasse, maar biedt een prachtige uitstraling en veel praktische voordelen. Op Coatingvloer.nl vind je alles wat je moet weten over de soorten gietvloeren en bijbehorende kenmerken. Zet alle plussen en minnen van de verschillende materialen op een rij en kies vervolgens de juiste vloer.

eurovisionhouse-B

Een andere vloer in elke ruimte

Krijg je de kans om de gehele woning opnieuw in te richten? Dan is het een mogelijkheid om in elke ruimte een andere vloer te leggen. In de badkamer plaats je logischerwijs een andere vloer dan in de woon- of slaapkamer. Kies voor vochtbestendig materiaal en vergeet niet te kijken naar het onderhoud van de vloer. Wist je dat je een gietvloer in de gehele woning kunt plaatsen? Ja, ook in de badkamer! Een gietvloer is dan ook een goede keuze als je het gehele huis wilt voorzien van dezelfde vloer.