Hoewel de zomer nog ver weg lijkt, begint het alweer te kriebelen. Je verlangt naar lange warme dagen en bent die koude donkere dagen wel alweer beu. Heerlijk in het zonnetje genieten van je eigen tuin onder je parasol. En wat is er fijner om met warm weer een duik in het zwembad te nemen? Een zwembad in de tuin is dan ook helemaal geen slecht idee. Lees hier wat je allemaal moet weten als je een eigen zwembad in de tuin wilt aanleggen.

Verschillende soorten zwembaden

Zwembaden voor in je achtertuin zijn er in verschillende soorten. Je kunt een opblaasbadje kopen bijvoorbeeld. Dat is ideaal voor kleine kinderen en ook voor jezelf lekker om even jezelf in op te frissen. Worden je kinderen ouder, dan is het opblaasbadje vaak niet meer groot genoeg. Een opbouwzwembad zou dan een prima alternatief bieden. Deze zet je begin van de zomer neer en haal je aan het eind van de zomer weer weg. Baantjes trekken is in dit zwembad vaak niet mogelijk en het is ook erg lastig om je water mooi helder en schoon te houden. Wil je echt een mooi zwembad in je tuin, dan kun je het zwembad in laten bouwen. Uiteraard dien je hier wel voldoende ruimte voor in je tuin te hebben. 

De voordelen van een groot zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin aanleggen biedt veel voordelen voor jong en oud. Zo hoef je niet meer naar die drukke openbare zwembaden om baantjes te trekken, maar kun je gewoon in je achtertuin een duik nemen. Zo kun je dus ook na een lange werkdag gewoon even een frisse duik nemen en heerlijk ontspannen. Een ander voordeel van een eigen zwembad is dat je zelf bepaalt wie er in jouw zwembad komt zwemmen. Gezellig met vrienden en bekenden dus. En wat dacht je van een late night pool party? Altijd gezellig natuurlijk!

Een polypropyleen zwembad 

Wanneer je een vast zwembad in de tuin wilt laten aanleggen, dan is een polypropyleen zwembad de beste keuze. Polypropyleen is een kunststof en is erg duurzaam en nagenoeg onverwoestbaar. Een polypropyleen zwembad wordt als monoblock bij u thuis geleverd en geplaatst door ervaren zwembadbouwers. De mogelijkheden van dit zwembad zijn eindeloos. Zo kunt u een mooie hoektrap in het bak laten maken of u kiest voor een romaanse trap. Het is zelfs mogelijk barkrukken of een ligbank te laten inbouwen. De zwembaden worden gezuiverd met een zwembadfilter en zwembadpomp en verwarmd met een zwembadverwarming. Het is zelfs mogelijk verlichting in te bouwen, zodat het zwembad in de avond schitterend verlicht is. We raden wel aan een professioneel bedrijf in te schakelen voor het plaatsen van dit monoblock zwembad, zodat je niet na enkele maanden in de problemen komt, maar nog vele jaren heerlijk kunt genieten van je zwembad.