Wanneer je al langer in je huis woont, is het mogelijk dat je op je bestaande vloer uitgekeken bent. Het is ook mogelijk dat de vloer niet mooi meer is en er scheuren in zitten. Wanneer je een vloerbedekking hebt, ben je misschien het regelmatig schoonmaken beu. Zo zijn er tal van redenen te bedenken waarom je een andere vloer wil hebben. Nu is de vraag wat voor een vloer kun je het beste nemen. Wanneer je je erin gaat verdiepen, kom je zeker ook de gietvloer tegen. Door de ervaringen die er zijn opgedaan met gietvloeren in bedrijven en kantoren, worden deze gietvloeren nu vaak in woningen gebruikt. Gietvloeren hebben het voordeel dat ze bij iedere stijl van het interieur gebruikt kunnen worden, omdat er zeer veel verschillende kleuren en designs zijn. Er kunnen voor een gietvloer verschillende materialen gebruikt  worden. Zo heb je onder andere epoxy, beton en polyurethaan gietvloeren. Epoxy wordt vooral gebruikt in laboratoria en bedrijven. Epoxy is namelijk bestand tegen verschillende soorten zuren. Voor een woning worden hoofdzakelijk PU gietvloeren gebruikt.

De gietvloeren van PU

In een woning wordt hoofdzakelijk de pu gietvloer gebruikt, omdat het materiaal warm aanvoelt, verend en elastisch is. Polyurethaan kan ook over een vloer met vloerverwarming worden aangebracht. Door het aanbrengen van een pu gietvloer in de woning krijg je een geheel open sfeer. Hij kan van de ene ruimte naadloos worden doorgetrokken naar de andere ruimte. Gietvloeren hebben het voordeel dat ze de scheuren, die in de bestaande vloer aanwezig zijn, wegwerken. Pu gietvloeren die tegenwoordig in de woningen worden gebruikt zijn kleurvast, onderhoudsarm en waterdicht. Doordat ze waterdicht zijn, worden deze vloeren vooral in keukens en badkamers gebruikt.

Polyurethaan vloeren voor de kinderkamer

De pu gietvloer is zeer geschikt voor een kinderkamer. Omdat de vloer enigszins elastisch is, wordt er door kinderen graag op gespeeld, zeker als er  een vloerverwarming aanwezig is. Wanneer een kind een voorwerp op de vloer laat vallen, zal het niet snel stuk gaan. Ook is de vloer geluidsabsorberend. Dat is een voordeel, omdat je dan beneden weinig last hebt  van de spelende kinderen op de kinderkamer . De vloer is gemakkelijk schoon te maken en dat is ook een vereiste voor een kinderkamer.

Een gietvloer kopen

Wanneer je informatie gaat inwinnen over de voor- en nadelen kun je het juiste design uitkiezen. Laat een gietvloer leggen. De vakman weet precies wat hij moet doen om een mooie vloer aan te brengen. Ondanks dat er gezegd wordt dat je een gietvloer zelf kunt leggen, moet je daar niet aan beginnen. Bij een gietvloer kopen, kun je in de regel de afspraak maken dat ze vloer komen leggen. Is er dan achteraf iets waar je niet tevreden over bent, dan zal de vakman dat in orde maken. let wel op het materiaal dat je koopt voor een pu vloer. De goedkopere soorten zijn niet kleurvast.