Een betonpoer helpt je bij het realiseren van diverse bouwwerken zoals een terrasoverkapping of veranda. Je maakt er een stevige en stabiele fundering mee zonder dat het je al teveel werk en geld kost. Een betonpoer is goedkoop in aanschaf en verkrijgbaar in vele vormen en maten. Daarom zijn er altijd geschikte betonpoeren te vinden die passen bij jouw bouwideeën. Een fundering metselen is een tijdrovende klus die daarnaast ook nog eens veel geld kost. Door gebruik te maken van een betonpoer ben je vele malen goedkoper uit terwijl het geen afbreuk doet aan de stabiliteit van een bouwconstructie.

De voordelen van een betonpoer gebruiken

De palen of staanders zijn stevig te bevestigen op onze betonpoeren. De kans dat een bouwwerk wegzakt of scheef gaat staan wordt daarmee tot een minimum beperkt. Zelfs al gaat het om hele zware constructies. Een betonpoer zorgt ervoor dat het gewicht goed in de ondergrond wordt verdeeld. Tevens dient een betonnen poer als een goede verankering. Ze voorkomen dat bij harde wind of storm een bouwconstructie weg of om kan waaien. Een goed voorbeeld hiervan is een schutting. Wanneer de palen rechtstreeks in de ondergrond worden geplaatst staan de schuttingdelen niet zo stevig verankerd. Bovendien tast het vocht in de bodem op den duur de palen aan waardoor er houtrot ontstaat. Ze worden daardoor zwakker, breken door of waaien bij het minste of geringste om. Wanneer een paal op een betonpoer wordt bevestigd zweeft als het ware boven de grond. Hierdoor wordt het beschermd tegen vocht en staat het veel steviger.

Een betonpoer is overal tegen bestand

Een betonpoer wordt voor het grootste gedeelte in de grond gegraven. Het prefab beton kan zeer goed tegen vocht, kou en warmte. Bovendien is het oersterk en duurzaam materiaal. Genoeg redenen dus om voor bouwconstructies betonpoeren te gebruiken. Voor extra stabiliteit kan er onderin het gat waarin de betonpoer komt te staan nog een funderingstegel worden gelegd. Zorg dat de betonpoer waterpas en haaks staat. Vul daarna het gat op met snel- cement of beton. Na een snelle droogtijd staat de betonpoer muurvast op zijn plek en kan de paal of staander erop worden bevestigd. Een snellere en makkelijkere manier om een stevige fundering te maken bestaat er niet.