Wanneer de jaren beginnen te tellen, en bewegen steeds een beetje moeizamer kan gaan, staan veel mensen uiteindelijk voor een belangrijke keuze. Blijven zij in hun bestaande woning wonen, of gaan ze op zoek naar een gelijkvloerse oplossing? Alhoewel deze keuze natuurlijk heel persoonlijk is, en er meerdere factoren in meespelen, zijn er zeker wat zaken die je op dit moment niet mag vergeten. Alle feiten netjes op een rijtje kan zeker helpen om de voor jou beste beslissing te maken.

Weet wat je mogelijkheden zijn

Voor je besluit om al dan niet in je bestaande woning te blijven, breng je natuurlijk goed in kaart wat de eventuele knelpunten op dit moment zijn. Wat zijn de zaken waar je tegenaan loopt, die je doen twijfelen over het al dan niet blijven wonen hier? En kun je deze misschien oplossen?

Een vaak genoemd bezwaar is dat de woning ‘te groot’ is geworden. Natuurlijk betekent dat niet dat de woning in de loop der jaren is gegroeid. Wel is de grootte van je gezin waarschijnlijk kleiner geworden, en kun je je gaan afvragen of je al die ruimte nog echt nodig hebt. Zeker wanneer bewegen wat lastiger wordt, kan het fijner voelen om een wat kleiner, compacter huis te hebben, waarin ook minder hoeft te worden schoongemaakt.

Om met dat laatste punt te beginnen: daar is natuurlijk een oplossing voor. Een hulp in de schoonmaak inhuren, of misschien is er familie of zijn er kennissen die een handje willen helpen, kan dit oplossen. Ook de kamers die leeg staan hoeven geen probleem te vormen. Ja, ze staan leeg, maar ze staan ook niemand in de weg, niemand die er last van hoeft te hebben. Misschien kun je er een andere functie aan geven; logeerkamer bijvoorbeeld, of een manier om spullen die nu op elkaar gepakt staan in een kast wat ruimer op te kunnen bergen.

Mobieler in je eigen woning

Ook wanneer het bewegen wat lastiger gaat, overwegen veel mensen om gelijkvloers te gaan wonen. Dan zijn ze van die rottige trap af. Maar wist je dat je dit ook op een heel andere manier kunt oplossen? Een traplift van Handicare past op vrijwel iedere trap, en zorgt ervoor dat je veilig en comfortabel boven en beneden kunt komen. Veel mensen gingen je al voor bij het plaatsen ervan, en willen niet meer zonder. Hier vind je meer informatie over trapliften: https://handicare-trapliften.nl/.

Natuurlijk kan het ook na het bekijken van alle mogelijkheden zo zijn dat je nog steeds je woning wilt verlaten. Dat je toch het gevoel hebt dat hij je niet meer goed past, of dat je toch liever op een andere plek zou willen wonen. Dat is natuurlijk ook prima. Je hebt dan in ieder geval een weloverwogen keuze gemaakt, en goed bekeken wat voor jou precies de opties zijn. Als je nu gaat verhuizen, doe je dat met volle overtuiging, en dat is heel wat waard.