Houd jij van rust en wil jij graag de natuur in tijdens jouw vakantie of weekendje weg? Dan zit je in de Ardennen zeer goed! Een huisje huren midden in de natuur of op een prachtig vakantiepark waar je je nooit hoeft te vervelen. Laat je tot rust komen, uitdagen en inspireren door de Belgische Ardennen.

In de Ardennen hoef je je nooit te vervelen. Het maakt niet uit of je nu liever actief bent of juist tot rust wilt komen. Ook met een goed boek, mooi weer en een goede ligstoel/hangmat zit je hier goed. Maar de uitstapjes zullen ook jouw vakantie verrijken. Wandelingen, fietstochtjes, bezienswaardigheden bekijken of juist sportieve uitdagingen tegemoet gaan. Voor ieder is er wat wils. Verken pittoreske dorpjes en mooie natuurverschijnselen, zoals de vele grotten in de buurt.

Welke leuke activiteiten zijn er in de buurt te doen?

Ben je met een vriendengroep actief op pad of juist met kinderen? Dat maakt absoluut niet uit. De natuur in staat centraal ongeacht de samenstelling van jullie reisgezelschap. Natuurlijk wil je iets zijn van de omgeving en de natuur, maar nog mooier is om actief bezig te zijn en je te laten verrassen tijdens een activiteit. Mooie herinneringen zullen hier beginnen.

-          Klimparcours afleggen in de bossen vanaf rotsen

-          Mountainbike route afleggen (zeker uitdagend!)

-          Wandel of fietsroute volgen. Bijvoorbeeld van dorp naar dorp

-          Segway huren om de omgeving te ontdekken

-          Boogschieten. Heb jij een haviksoog?

-          Kanoën of raften. Dat heel goed kan in de Ardennen met de veel aanwezige riviertjes

-          In de winter skiën of langlaufen

Zijn je kinderen nog jong? Kies dan eens voor een vakantiepark. Vaak is er voor de jongsten een animatieteam aanwezig en kunnen de kids de beginselen van survivallen leren.

Ontspannen en verrijking

Naast alleen maar activiteiten doen mag je je zelf natuurlijk ook wel eens goed verwennen. Kies voor een heerlijke spa in het dorpje Spa of een tropisch zwemparadijs op vakantiepark van de Centerparcs. Laat je lekker masseren, geniet van de sauna of kies ervoor om een zonnebankje te pakken. Geniet van alle lokale gerechtjes en drankjes, bezoek de omgeven dorpjes of ga met de kinderen naar Plopsa Coo in Stavelot.

Voor de Bourgondiërs onder ons kun je in de buurt veel abdijen terecht voor heerlijke biertjes, rondleidingen en bezienswaardigheden. Het gebied staat vol met historische kastelen en abdijkerken waar je rondgeleid kan worden. Combineer een mooie rondleiding met een heerlijk diner in een van de vele steden.