Ben je van plan de muren in je huis een andere kleur te geven of in dezelfde kleur te sauzen dan zijn er een aantal praktische tips om rekening mee te houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om kwaliteitsverf te gebruiken, zoals Sikkens muurverf. Kwaliteitsverf zorgt voor een sterk dekkend resultaat. Zorg dat je de goede verf koopt, want er is zowel muurverf voor binnen als voor buiten verkrijgbaar. Check ook de volgende tips die van pas komen bij het verven van een muur.

Koop de juiste benodigdheden

Het verven van een muur begint met de aanschaf van de juiste benodigdheden. Naast muurverf heb je bijvoorbeeld een verfroller nodig net als een verfrooster en een verfbakje. Ook een hoekkwast komt van pas om bij de hoekjes te komen, waar je met de verfroller niet goed bij komt. De kwast is ook te gebruiken om bovenaan de muur bij het plafond af te zetten. Daarnaast is een roerstokje handig omdat je voordat je de muurverf gebruikt eerst de verf heel goed moet doorroeren. Zorg ook voor afdekfolie om de vloer mee af te dekken en schildersplakband om bijvoorbeeld een deurkozijn en wandcontactdoos mee af te plakken. Heb je een hoog plafond dan is het handig om een trapje bij de hand te hebben voor het afzetten van verf.

Controleer de muur

Het is altijd aan te raden om de muur eerst te controleren. Zitten er bijvoorbeeld gaatjes in dan is het belangrijk deze op te vullen. Bij een gepleisterde muur veeg je er even met de hand overheen om te kijken of er verf blijft plakken. In dat geval is voorstrijk ideaal om de verf beter te laten hechten. Krab er ook met je nagels overheen, want als de verf er wel heel gemakkelijk afgaat, is het aan te raden de laag weg te halen. Als de muur erg vuil is, wordt aanbevolen om deze eerst te reinigen en te ontvetten. Er zijn verfmerken die zowel voorbereidingsproducten als muurverf verkopen, zoals Sigma muurverf.

Begin bij de hoek en randen

Het is aan te raden om bij de hoek en randen te beginnen met verven, waarvoor je de kwast kan gebruiken. Daarna pak je de verfroller om van links naar rechts en van boven naar beneden te vegen. Je krijgt een mooi resultaat als je daarna de eerste baan afsluit door rustig van boven naar beneden af te rollen. Zorg na het verven van de muur dat je het schildersplakband er direct afhaalt.