Heb jij onlangs een huis gekocht of ben je gewoon van plan om nieuwe gordijnen te kopen? Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van nieuwe gordijnen. Geen idee waar je moet beginnen? Wij geven je enkele tips.

Gordijnen die goed passen in de ruimte

Kies altijd gordijnen die passen bij de ruimte. Heb je een kleine en donkere ruimte die je lichter wilt maken? Kies dan voor lichte gordijnen zoals linnen gordijnen of vitrage. In grote en lichte ruimtes zou je wel goed kunnen gaan voor een donker gordijn, zonder dat de ruimte te donker gaat ogen. Bepaal altijd eerst wat het doel is van de gordijnen. Ben je op zoek naar donkere gordijnen voor de slaapkamer? Kies dan bijvoorbeeld voor verduisterende gordijnen. Zoek je alleen gordijnen voor meer privacy, dan is een vitrage misschien al voldoende.

Match gordijnen met de rest van jouw interieur

Zorg ervoor dat het gordijn goed past bij de rest van je interieur. Heb je eén bepaalde kleur die overal terugkomt in je huis? Dan kan het mooi zijn om gordijnen te kiezen in diezelfde tint. Heb je geen idee wat mooi staat bij jouw interieurstijl? Spendeer dan een avondje op Pinterest en pin alle gordijnen die jij mooi vindt. Heb jij een industriële stijl in huis? Zoek dan op 'industrieel' en kijk wat voor gordijnen andere mensen hebben gekozen bij deze stijl.

Vraag een (gratis) kleurstaal aan

Heb je een idee in je hoofd over wat voor gordijnen je wilt? Vraag dan altijd een kleurstaal op om er zeker van te zijn dat het goed past in de ruimte. Bij veel gordijnenzaken is dit een gratis service. De kleur van gordijnen kan in de winkel of online heel anders lijken dan in jouw huis, ivm lichtinval.