We hebben weer een aantal warme dagen achter de rug en met de stijgende temperaturen komt ook het feit dat je ’s nachts de hitte moet doorstaan. De een lukt dat beter dan de ander, maar wat wel duidelijk is is dat je matras en dekbed hierbij kan helpen. Natuurlijk is het logisch dat je niet een te warme deken wil, maar dat je matras hier ook bij helpt wist je wellicht nog niet. Welke matrassen zijn wel geschikt voor warme zomernachten en welke wil je het meest vermijden?

Diverse materialen

Matrassen zijn allemaal gemaakt van verschillende materialen. Zo ken je wellicht het schuimmatras, maar hiernaast zijn er nog diverse andere materialen die gebruikt worden om matrassen van te maken. Het ene matras is wat steviger, de ander wat zachter en sommige matrassen laten meer lucht door dan andere. Dit laatste zorgt er dan ook voor dat het ene matras warmer of koeler aanvoelt dan andere matrassen.

Matrassen die warm aan gaan voelen

Sommige matrassen zijn totaal niet geschikt in de zomer omdat ze niet goed ademen en dus de warmte van je lichaam vasthouden. Dit zijn onder andere het latex matras, het traagschuim matras en luchtbedden. Deze matrassen hebben een dichte celstructuur wat ervoor zorgt dat het lucht niet goed doorlaat en dus ook niet kan ademen. Dit houdt warmte goed vast en zorgt er dus voor dat je een beetje een broeierig effect krijgt, wat je natuurlijk niet wil.

De beste matrassen als het buiten erg warm is

Als de temperatuur buiten stijgt, wil je dus het liefst een matras dat goed ademt en dat de lucht en vocht goed af kan voeren. Een pocketvering matras is hier bijzonder geschikt voor. Ook koudschuim matrassen zijn hier ideaal voor. Ze hebben namelijk een open celstructuur wat ervoor zorgt dat de lucht en het vocht goed afgevoerd wordt. Nu is het logisch als je niet een nieuw matras aan wil schaffen puur zodat je in de zomer goed slaapt. Daarom is het een idee om een topper aan te schaffen: minder duur dan een nieuw matras en makkelijk op te bergen wanneer je hem niet wil/hoeft te gebruiken. Een goede oplossing dus als je al een prima matras hebt van jezelf. Maar was je toch al op zoek naar een nieuw matras, dan kun je natuurlijk gewoon een matras kopen. Je kan er tenslotte gewoon het hele jaar door goed op slapen.