The holy grail van iedere modeliefhebber: de perfecte dressing. Een kamer waar je al je schoenen, tassen en kleren heerlijk georganiseerd kan opbergen. Een dressing voelt nog net wat anders aan dan een gewone kleerkast. Je hebt overzicht, je hebt vaak meerdere compartimenten en bovendien kan je een dressing in de meeste gevallen volledig zelf inrichten en samenstellen. Een dressing op maat is dan ook echt een blikvanger in de slaapkamer of een andere ruimte. Bovendien kan je nooit te veel aan schoenen en kleren hebben, toch?

De juiste vorm

Heb je een kamer apart, een ruimte apart, of zelfs ruimte over in de kamer? Dan heb je plaats voor een dressing. Je hebt verschillende opties namelijk:

  • U-vorm: kasten aan beide kanten en aan de achterkant.

  • L-vorm: kasten aan een zijde en aan de achterkant.

  • I-vorm: kasten aan een zijde van de kamer.

De laatste vorm is natuurlijk handig als je niet zo veel plaats hebt.

Kast op maat

Voordat je je kast op maat laat maken kijk je best eens even in je huidige kleerkast. Hoeveel plaats heb je nodig voor je schoenen, hoeveel hangrekken heb je nodig, heb je graag een ondergoed ladekast of misschien wil je zelfs een deel voorzien voor je handtassen of juwelen. Aan de hand hiervan bepaal je best de nieuwe indeling. Heb je echt veel ruimte? Dan kan je een eiland in het midden plaatsen waar je eventueel nog ladekasten in kan verwerken. 

Hou het open en ruim

Je dressing zie je het liefst van al netjes en ordelijk, het is een plaats waar je rust moet vinden en niet te veel wilt stressen over de al dan niet juiste kledingkeuzes. Daarom is het belangrijk dat je het niet te druk maakt, werk met maximaal 2 kleuren en werk met neutrale kleuren. Van een knalrode of knalgele dressing ga je echt niet gelukkig worden in de ochtend. Ga voor mooi hout, wit, grijs, beige. Maar ook een donkere dressing kan mooi zijn, mits de juiste verlichting! Verlichting is erg belangrijk. Kies voor een dimbaar licht dat niet kil aanvoelt, ga eerder voor een gezellige kleur licht. Verder is een spiegel in een dressing van belang, zo kan je direct zien of je look compleet is. Indien je echt nog plaats over hebt kan je ook nog een mooie fauteuil plaatsen, maar let op dat deze niet uitdraait in een rommel stoel.

Opsplitsen is key

Zorg dat je kast logisch is ingedeeld, wat heb je vaak nodig en wat niet zo vaak? Heb je een zomer en een winter garderobe? Dan heb je vast en zeker wat extra plaats nodig. De kledingstukken die je vaak nodig hebt plaats je best op ooghoogte, terwijl hakken die je nooit draagt eerder in een van de onderste kasten kan. Splits je kast dus op in verschillende praktische delen. Zo ben jij helemaal klaar om je dressing op maat te laten maken.