We weten allemaal dat onze leefomgeving bepalend is voor hoe wij ons voelen. De van oorsprong Chinese pseudowetenschap Feng Shui houdt zich hiermee bezig. Uitgangspunt is dat de vormgeving en inrichting van ons huis in harmonie moeten zijn met de natuur om ons gelukkig te maken. In de slaapkamer is dat misschien nog wel het meest belangrijk. Hier breng je immers een derde deel van je hele leven door. Door extra aandacht te besteden aan de inrichting van deze ruimte zorg je voor balans en creëer je de perfecte omstandigheden om tot rust te komen. Het gevolg is een betere slaap en dat komt je algehele welzijn ten goede. Met een Futon bed van Sasastore leg je de basis voor de ideale slaapkamer. Deze bedden combineren de typisch Japanse stijl van slapen op een laag bed met een modern Deens ontwerp.

Schoon, opgeruimd en minimalistisch

De inrichting van de slaapkamer is heel belangrijk. Vaak wordt het belang daarvan onderschat. Wanneer het te vol is in de slaapkamer, kun je niet voldoende ontspannen. Juist dat is waar de slaapkamer voor bedoeld is. Je moet er volledig tot rust kunnen komen. Daar kun je zelf een belangrijke bijdrage aan leveren door de kamer altijd goed op te ruimen en er in het algemeen niet te veel spullen in te zetten. Maar een goede nachtrust behelst meer dan alleen de inrichting van het slaapvertrek. Ook het bed en het bijbehorende matras moeten perfect zijn. De Japanners houden er een andere slaaptraditie op na dan wij in de westerse wereld. Maar juist die Japanse matrastechniek verovert geleidelijk meer en meer de hele wereld. Dat is niet zonder reden. Deze zogenoemde futon matrassen zijn platter dan de matrassen die we in ons land gewend zijn. Ze hebben een stoffen buitenkant en zijn gevuld met een tussenvulling die uit katoen, wol of synthetisch materiaal kan bestaan.

Tegendruk

Waar een westerse matras inzakt op de plek waar we gaan liggen, is dat bij een futon matras niet het geval. Dit type matras biedt namelijk overal tegendruk en juist dat is de verklaring voor het feit dat zo’n matras altijd stevig blijft aanvoelen. Dat komt omdat er een vrij stevige kern in zit, met daaromheen zachtere lagen om het slapen comfortabel te maken. Een futon matras is ook geschikt voor mensen met rugklachten.