Een groot voordeel van kunststof kozijnen ten opzichte van houten kozijnen is dat de kunststof exemplaren minder onderhoud nodig hebben. Kunststof kozijnen staan dan ook bekend om hun onderhoudsarme karakter. Echter, dat deze kozijnen onderhoudsarm zijn betekent nog niet dat deze onderhoudsvrij zijn. Aantasting door weersinvloeden is niet te voorkomen en je zult ze dus met enige regelmaat een schoonmaakbeurt moeten geven. Maar hoe doe je dat? Wij geven je tips! 

In 3 stappen schone kunststof kozijnen van Jordens:

Kunststof heeft de eigenschap dat het vuil en stof weert, hierdoor is het reinigen van Jordens kunststof kozijnen erg gemakkelijk. Je kunt de kunststof kozijnen van Jordens het beste schoonmaken met een zachte spons en een eenvoudig sopje. Let hierbij wel op dat het schoonmaakmiddel op basis is van water. Het is belangrijk dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor gebruikt. Daarnaast mag het schoonmaakmiddel ook geen schurende werking hebben. Zo voorkom je krassen.
 

Stappenplan:

  1. Voorkom krassen! Spoel je ramen en kozijnen af met water
    Voorafgaand aan het schoonmaken van de kunststof kozijnen is het van belang dat de ruiten en kozijnen worden afgespoeld met water. Het water spoelt al het grove vuil weg. Zandkorrels en stof verdwijnen waardoor er geen krassen kunnen ontstaan op het kunststof kozijn of ruit. Let er ook op dat tijdens het schoonmaken geen zand op het schoonmaakdoekje of spons blijft zitten. 

  2. Soppen!
    Maak een lauwwarm sopje aan met een mild schoonmaakmiddel en pak een zachte spons. Je kunt als schoonmaakmiddel groene zeep of een milde allesreiniger gebruiken. Doordat het water lauwwarm is, verdwijnen eventuele vlekken ook sneller. Nu kun je beginnen met het soppen van de kunstofkozijnen!

  3. Vergeet ze niet; de onderdorpel en scharnieren
    Zijn je kozijnen schoon? Fijn! Veel mensen vergeten echter de onderdorpel en de scharnieren ook mee te nemen tijdens hun schoonmaakbeurt. De onderdorpel is het randje onder het kunststof kozijn op de vensterbank. Hier hoopt veel vuil zich op. Je kunt de onderdorpel schoonmaken met dezelfde spons en hetzelfde sopje. Ook de scharnieren aan de zijkant van het kunststof kozijn kun je hiermee schoonmaken. 

Aandachtspunten

- Let erop dat je de kunststof kozijnen altijd nat reinigt, zo voorkom je dat je krassen of schrammen krijgt op het oppervlak.
- Gebruik een mild reinigingsmiddel zonder schuurmiddel of agressieve stof zoals chloor, wasbenzine, ammonia of spiritus.
- Gebruik altijd een zachte spons zonder schuurlaag. 

Hoe vaak moeten de kunststof kozijnen gereinigd worden? 

In tegenstelling tot houten kozijnen hoeven kunststof kozijnen een stuk minder vaak schoongemaakt te worden. Dit is omdat kunststof van zichzelf al vuilafstotend is. Toch is het aan te raden om uw kozijnen 2 tot 4 keer per jaar te reinigen om de uitstraling van de kunststof kozijnen fris te houden.

Bent u benieuwd geworden naar de kunststof kozijnen van Jordens? Kom dan naar de 2000m2 grote showroom in Zwijndrecht.