Heeft u een oude trap waarvan de traptreden kraken, versleten zijn of er simpelweg niet meer goed uitzien? Dat wordt het tijd om een nieuwe trap te kopen of uw oude trap te laten renoveren. Voor veel mensen die een verbouwing uitvoeren is dit een behoorlijk dilemma. We vertellen u graag over de mogelijkheden en voordelen van het renoveren van een trap.

Een nieuwe trap of een renovatie?

Wanneer uw oude trap niet meer voldoet aan de wensen van deze tijd staat u voor een dilemma. Gaat u een compleet nieuwe trap aanbrengen of kiest u voor een traprenovatie met PVC? Een compleet nieuwe trap zorgt ervoor dat u al uw wensen kunt toepassen maar een renovatie is in de meeste gevallen stukken voordeliger. Dankzij het renoveren van een trap zorgt u ervoor dat het er toch weer als nieuw uitziet en u bespaart een hoop kosten.

Voordelen traprenovatie 

Een traprenovatie kan de ruimte functioneler maken. Veel huiseigenaren kiezen ervoor om planken of boekenkasten te bouwen in de zijkant van hun trap tijdens de renovatie. U kunt tijdens uw traprenovatie ook een kleine bergruimte of zithoek onder de trap inbouwen. 

Als u genoeg ruimte heeft, kunt u zelfs de ruimte onder de trap om te zetten in een kleine badkamer voor gasten. Werk samen met uw aannemer om de beste manier om deze ruimte te gebruiken bepalen, zodat u het meeste uit uw renovatie te maken.

Voor de verkoop van uw huis is het renoveren van de trap een verstandige keuze. Niemand wil een huis kopen met een verouderde trap. Het is zelfs mogelijk dat kopers uw huis niet eens willen bezichtigen als het eerste wat ze zien een trap is die dringend aan renovatie toe is. Om deze redenen kan de renovatie van uw trap uw huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers en de waarde ervan verhogen.

Traptreden, trapleuningen en trapverlichting

Wanneer u een oude trap laten renoveren is het belangrijk om na te denken over het type traptreden dat u wilt laten toepassen. Kiest u voor klassieke natuurlijke houten traptreden of kunststof traptreden van PVC die minder onderhoud vergen en langer mee zullen gaan? 

Naast het plaatsen van nieuwe traptreden is het ook belangrijk om alvast na te denken over eventuele accessoires die aan de trap toegevoegd kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan trapleuningen die uw trap er niet alleen beter uit laten zien maar ook veiliger maken. Er kan ook een antisliplaag op de traptreden worden aangebracht of een traphekje om de veiligheid helemaal optimaal te maken. Daarnaast kiezen steeds meer mensen ervoor om verlichting in de trap aan te brengen. Soms uit veiligheidsoverwegingen maar vooral om een moderne trap uit te lichten. 

Hoeveel kost een traprenovatie

Het vervangen van uw binnentrap kost tussen de € 900 en € 4.000, inclusief installatie. Materialen van hogere kwaliteit en uitdagende projecten kunnen de prijs opdrijven tot € 10.000. Als u geen volledige installatie nodig heeft, kost het repareren van een trap of leuning € 310 tot € 1,000. Houdt rekening mee dat deze tarieven kunnen verschillen per aanbieder en locatie waar te aanbieden de nieuwe traptreden gaat plaatsen.

Specialist in traprenovatie

Via de links in dit artikel komt u uit bij TopTrap, een specialist die meer dan 20 jaar ervaring heeft op het gebied van trappen renoveren. De renovatie van uw trap is een klus waarbij u een echte vakman bij nodig heeft. Wilt u eerst wat meer voorbeelden bekijken of de situatie doornemen? Bij deze specialist kunt u elke werkdag terecht en u kunt ook een bezoek brengen aan de showroom. 

Trappen zijn vaak het eerste wat mensen opvalt als ze een huis binnenlopen, dus als de uwe verouderd is, is het tijd voor een renovatie. Volg deze tips om van uw trap een pronkstuk te maken dat uw interieur helemaal afmaakt.