Heb je je tuin of terras gezellig ingericht en wil je optimaal genieten? Dan wil je ook bij frisse momenten nog buiten kunnen zitten. De avonden zijn niet altijd zwoel en hot in onze streken. Het is dan ook jammer dat je van buiten naar binnen moet verhuizen eens de avond valt. Neen, je wil gewoon lekker blijven zitten waar je zit en verder genieten met je vrienden of familie. Een terrasverwarmer is dé tool bij uitstek om dit mogelijk te maken. Laat je inspireren door dit artikel!

Welke soorten terrasverwarming bestaat er zoal?

Als we het over verwarming van een terras hebben, denk je misschien aan die paddenstoel-achtige toestellen met een gasfles onderaan en bovenaan een straler. Maar het kan veel beter! Maak het gezellig door te kiezen voor een lekker sfeervol vuur. Terrasverwarming bestaat er in versies met elektriciteit, gas en... ja ook met hout! Een heuse haard, een tuinkachel of een zeer bijzondere vuurschaal, je verbrandt er hout in en je krijgt een heus buitenvuur. Heerlijk toch!

Een vuurtafel voor nog meer gezelligheid

Een houtvuur is zeer gezellig, maar wat denk je bijvoorbeeld van een vuurtafel met een gasvuur? Een vuurtafel kopen betekent dat je een vuur én een tafel in één combineert. Je kiest bijvoorbeeld voor een vuurtafeltje dat je in de hoek van je terras zet. Het is zeer decoratief en je hebt meteen ook terrasverwarming. Of kies jij voor een tafel waar je met z'n allen kunt gaan rond zitten? In dit type van vuurtafel is een vuurelement in het tafelblad gebouwd. Zo kun je perfect aan je tafel zitten, een hapje en een drankje serveren en lekker genieten van het vuur in je tafel. Van gezelligheid gesproken!

Vuurtafels in alle stijlen

Net zoals bij andere tafels, kun je bij vuurtafels je eigen stijl kiezen. Ga je voor een tafel in hout of aluminium, wit of zwart of ga je voor een combinatie ervan? Jij kiest. Zo kies je bijvoorbeeld voor een landelijke uitstraling of voor een strakke moderne tafel. Op die manier laat jij je vuurtafel, en daarmee ook je terrasverwarming, gewoon aansluiten bij de stijl van je woning.

Veiligheid staat voorop

De terrasverwarming en vuurtafels die in de handel te verkrijgen zijn, voldoen aan alle Europese normen qua veiligheid. Maar toch ben je nog altijd met vuur bezig. Als je jonge kinderen hebt, kun je best het vuurelement afschermen. Hiervoor bestaat er speciaal daarvoor ontworpen glazen schermen. Zo kun je in alle veiligheid van je vuurtafel genieten.

Laat je adviseren!

Wat moet het vermogen zijn van je terrasverwarming of vuurtafel? Welke afmetingen kies je en welke stijl wil je graag? Misschien zit je nog met vragen en twijfels. Laat je gewoon adviseren door de verkoper. Zij hebben jarenlange ervaring en kunnen je alles vertellen over deze gezellige manier van je terras te verwarmen. Als je de juiste vuurtafel of verwarming op je terras hebt, zal je nog zoveel meer genieten!