Als u een oude kast heeft of andere meubels die in de loop van de jaren enkele malen zijn overgeschilderd of gelakt, dan zou het kunnen zijn dat ze er na een tijdje niet zo mooi meer uitzien. U kunt kiezen uw meubels te gaan schuren en weer een nieuwe kleurtje te geven. Maar waarschijnlijk ziet u er tegenop. Meubels schuren kost enorm veel tijd. En vooral als u handmatig schuurt kost het ook nog eens veel spierkracht en dan hopen dat het resultaat ook nog mooi is. U kan er ook voor kiezen om nieuwe meubels te kopen, maar dat is helemaal niet nodig als de meubels nog in goede kwaliteit zijn. Heeft u er dan al eens over gedacht om uw meubels te laten zandstralen? Het is de perfecte manier om uw meubels er weer snel als nieuw uit te laten zien. Het zandstralen van meubels kan Atelier JK voor u uitvoeren. U zult opkijken van het prachtige resultaat. 


Wat is zandstralen?

Zandstralen is het met behulp van een straalmachine, onder hoge druk, met een schuurmiddel of zand, de lagen verf en lak van bijvoorbeeld meubels verwijderen. Het is afhankelijk van de houtsoort en de hoeveelheid lagen verf of lak, met wat voor middel er gezandstraald wordt. Dit kan mineraal zand zijn, maar glasparels of keramische parels kunnen ook gebruikt worden. Hardhout zoals eiken en beuken, kunnen prima onder een hoge druk gezandstraald worden. Bij zachtere houtsoorten moet er voor een ander straalmiddel gekozen worden en moet de druk lager zijn. Na het zandstralen komt de originele kleur van het hout weer naar boven. Dit geeft uw meubels weer een nieuw en fris uiterlijk en ook nog eens vele malen sneller, dan als u zelf zou schuren. Als u uw meubels laat zandstralen door Atelier JK  dan is het meeste werk wat uzelf heeft, het afplakken van uw ruimte. Dit omdat er tijdens het zandstralen veel stof vrijkomt.


Wat kan gezandstraald worden?

Niet alleen meubels kunnen gezandstraald worden. Heeft u bijvoorbeeld een hekel om alle deuren in uw woning te schuren? Ook dit kan prima gezandstraald worden. Of heeft u een mooie klassieke woning met een statige houten trap? Uw gehele trap kan gestraald worden, zodat u uw trap de originele statige uitstraling kunt teruggeven. Heeft u een klassieke eiken of beuken keuken? Laat deze ook zandstralen. Het lijkt dan alsof u een volledig nieuwe keuken heeft, tegen de fractie van de prijs die u normaal voor een nieuwe keuken zou betalen.