Hoogglanslak voor buiten in de tinten 'monumentengroen' en 'grachtengroen', kan het nog meer Nederlands dan dat? Sikkens Rubbol XD High Gloss is een hoogglanslak voor buiten die deze tinten heeft. Sikkens staat al jaren lang garant voor super kwaliteit aan democratische prijzen. Zijn we nu reclame aan het maken voor Sikkens? Misschien... misschien ook niet. Eén ding is zeker: als je hoogglanslak voor buiten kiest, dan ben je weer helemaal trendy!

Hoogglanslak, traditioneel en chique

Hoogglanslak geeft een chique uitstraling aan je voordeur, je raamkozijnen, je dakgoot en je dakkapel. Het heeft enerzijds een nostalgische look, anderzijds is het nooit weggeweest en dus gewoon... hip! Naast bovenstaande soorten groen bestaat deze verf natuurlijk ook in andere kleuren: wit, grijs, donkergrijs... zodat je je niet hoeft te beperken tot de traditionele kleuren groen. En je kunt deze soort verf ook verf laten mengen tot de kleur die jij verkiest. Maar wat maakt deze verf nu zo bijzonder? Je leest het verder in dit artikel.

Waarom kiezen voor High Gloss?

Naast de uniek look zijn er een heel aantal voordelen aan deze laksoorten. Het is om te beginnen makkelijk aan te brengen: met een rol of met een borstel. Dit heeft iedereen wel in huis. Daarnaast is de verf na ongeveer 2 uur al stofdroog. Na ongeveer 8 uur kun je het een tweede laag geven. Deze droogtijden zijn uiteraard afhankelijk van de temperatuur waarbij je schildert. De lakverf strijkt heel erg goed uit. Men spreekt van een rendement van 14-16 m2/liter.
Deze verf is gemaakt op basis van terpentine. Dit maakt dat de verf duurzaam is en niet makkelijk afbladdert. Ze is namelijk goed bestand tegen uv-straling. Bij Sikkens zegt men zelfs dat de verf 10 jaar goed blijft. Ze is goed dekkend en daardoor heb je niet zoveel lagen verf nodig dan bij verven op basis van andere producten.
De verf kan toegepast worden op metaal, hout en kunststof. Wil je dus je kunststof ramen een andere kleurtje geven? Dit kan perfect!

Pimp je woning met High Gloss

Wat is er nu mooier dan een stralende voordeur die picco bello in orde is? Hoogglans lak heeft een zeer strak resultaat, geen ongelijke dekking, maar gewoon vlak en strak en egaal. Je voordeur en ook je raamkozijnen zijn je visitekaartje. Het is het eerste wat je ziet als je bij jou thuis aankomt. Maak er wat moois van, het kost slechts een laagje verf!