Snel handelen is vereist want je waterbassin is lek geraakt en al het water is verloren. En dat water heb je hard nodig voor je planten. Die moeten straks trouwens extra water hebben want er is een weersverandering op komst. De temperaturen gaan weer stijgen en je wil je planten redden. Logisch, want dat is je boterham. Je bent commercieel kweker van onder andere Echinacea en je bedrijf beslaat ongeveer een oppervlakte van 7 hectare.

Het bassin moet zo snel mogelijk gerepareerd worden, maar dat gaat zeker een aantal dagen  duren. Waar haal je snel zo veel water vandaan? Aan de zijkant van je bedrijf ligt een brede sloot. Langs die sloot ligt een ook een weg die over je eigen werf loopt. Dat is de toegangsweg voor je toeleveranciers. Je denkt snel en je kunt jouw probleemsituatie in helikopterview goed en duidelijk overzien. Heen en weer rijden met tankwagens gaat veel te veel geld en tijd kosten. In overleg met het Waterschap kies je voor een oplossing door een pomp met een transportslang van de sloot naar de het leidingsysteem op je bedrijf te leggen, zodat je de planten weer kunt beregenen.

Beveiliging

Maar de zogenaamde eigen weg moet dan wel worden overgestoken met die transportslang. Gevaarlijk voor het verkeer op de weg. Gelukkig zijn dat alleen de leveranciers van onder anderen grond, zaden en het veilinghuis, maar je wil absoluut geen risico nemen. Daarom plaats je een slangbrug, speciaal voor deze transportslangen. Deze 7-delige slangbrug set bestaat uit alle benodigde profielen met uitsparingen voor de slang. De koppelprofielen zijn voorzien van haken waarmee je de oprijplaten vast kan zetten. Op deze manier weet je zeker dat het verkeer zonder schade aan slang of auto’s over de slang kan rijden. 

Extra markering

Om duidelijk te maken dat er zich een obstakel op de weg bevindt, krijg je wel het advies om waarschuwingsborden te plaatsen. Er is een speciaal verkeersbord met de vermelding slangbrug te koop. Dit bord maakt deel uit van een complete set met een verkeersbord van 60 x 90 cm, een buispaal van 3 meter, klemmen en een grondpot. Aan elke kant van de slangbrug een bord plaatsen en je bent verzekerd van een afdoende en goede extra markering. Het leggen van de transportslang is inmiddels in volle gang en de waterpomp wordt ook diezelfde dag nog afgeleverd. Met een gerust hart weet je dat vanavond je probleem weer is opgelost. Dankzij de hulp van het Waterschap, fijne vrienden en het ingeschakelde loonbedrijf.