Een lekkage in huis kan voor een ernstige waterschade aan uw houten dakconstructie, muren en vloeren zorgen. Het vocht wat bij een lekkage vrijkomt trekt in uw woning, waar het schimmel- en zwamvorming of houtrot veroorzaakt. Reden genoeg om een lekkage in huis zo snel mogelijk te (laten) herstellen! Nog beter is het voorkomen van een lekkage. Dit doet u onder meer door loodgietersklussen altijd aan een loodgieter over te laten. Loodgieters beschikken over de benodigde kennis en ervaring om sanitair op de juiste wijze aan te
sluiten, leidingen te leggen, enzovoorts. De kans dat er complicaties optreden wordt op deze manier veel kleiner, dan wanneer u deze klussen zelf uit zou voeren.

Heeft u toch te maken met een lekkage in huis? In dat geval vertellen we u graag hoe u het beste kunt handelen. Bovenal is het van belang dat u de lekkage zo snel mogelijk oplost.

Een lekkage in huis op laten sporen

Vaak is de bron van een lekkage nauwelijks met het blote oog te achterhalen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage rond uw leidingen, een lekkage door scheurtjes in uw dakbedekking, enzovoorts. Zeker wanneer het om een leidinglekkage tussen uw muren gaat, kan enige hulp wenselijk zijn. Er zijn gespecialiseerde bedrijven op het gebied van lekkages, die een lekdetectie voor u kunnen uitvoeren. Deze bedrijven gebruiken verschillende hulpmiddelen om de bron van de lekkage te achterhalen. Het voornaamste voordeel aan het
inschakelen van een lekdetectiespecialist is het feit dat er geen hak- en breekwerk noodzakelijk is.

Hulpmiddelen voor het uitvoeren van een lekdetectie

Het is van de aard van een lekkage afhankelijk, welk type lekdetectie uitgevoerd wordt. Zo kan men voor een ultrasone lekdetectie kiezen bij een lekkage rond koudwaterleidingen. Een lekkage bij een warmwaterleiding wordt doorgaans opgespoord met een thermografische camera. Een thermografische camera brengt de warmteverschillen tussen het water binnen en buiten een leiding in beeld. Naast deze twee hulpmiddelen zijn er nog tal van andere manieren om een lekkage zonder hak- en breekwerk op te sporen.

Lekkage in huis laten verhelpen

Een lekdetectiespecialist lost een lekkage vaak niet op. Voor het oplossen van een lekkage kunt u een loodgieter inschakelen. Wel krijgt u een uitgebreid rapport, nadat de lekdetectie voor u uitgevoerd is. In dit rapport staat heel nauwkeurig beschreven, waar de bron van de lekkage zich bevindt. Zo kan een loodgieter direct voor een oplossing zorgen, zonder zelf op zoek te moeten gaan naar de lekkagebron.

Tip: schakel bij een ernstige lekkage een 24-uursloodgieter in! Deze loodgieter staat 24-uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar om hulp te bieden bij lekkages.