De tijd dat kunststof kozijnen slechts een kunststof kopie van houten of aluminium ramen was, ligt al lang achter ons. Kunststof kozijnen zijn sinds een aantal jaren hun eigen leven gaan leiden. De voordelen van kunststof werden volop ontdekt als het om ramen en deuren ging. En dat resulteert in prachtige kunststof kozijnen met alle voordelen die hieraan vasthangen. In dit artikel gaan wij even dieper in op de verschillende stijlen die er in kozijnen in kunststof bestaan. En we zetten even de voordelen van deze kozijnen op een rijtje. Laat je inspireren!

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

Kozijnen in kunststof hebben heel wat voordelen ten opzichte van hout en aluminium.

  • Raamkozijnen in kunststof zijn zeer goed isolerend. In de kozijnen zijn luchtkamers ingewerkt. Dit heeft een hoge isolatiewaarde.
  • Raamkozijnen in kunststof zijn goed geluidsisolerend.
  • Kunststof raamkozijnen zijn duurzaam. Installateurs spreken van een levensloop van wel 50 jaar!
  • Kunststof is makkelijk in onderhoud. Je wast het gewoon af met een licht sopje.
  • Kunststof hoef je niet te verven. Dit spaart om de zoveel jaar een hoop aan schilderkosten.

Kunststof kozijnen voor elke stijl

Kunststof is een materiaal dat in alle vormen kan geproduceerd worden. Daardoor bestaan er kozijnen in kunststof voor elke woningstijl. Kozijnen in kunststof worden bijvoorbeeld in een verdiepte versie of in een historische versie geproduceerd. Een verdiepte vorm geeft aan de woning een trendy look. Een raamkozijn dat in het vlak van de muur ligt, heeft een meer historisch, traditioneel karakter. Of je kiest bijvoorbeeld voor een zeer strakke uitstraling met bijvoorbeeld een volledig rechte dagkant. Of wat denk je van een HVL-kozijn. HVL staat voor HoutVerbindingsLook. Het raamkozijn heeft een horizontale verbinding, waar de vleugel een verticale verbinding heeft. Het onderscheid met houten kozijnen is nog nauwelijks te merken.

Kies kleur voor je kozijn in kunststof

Het grote voordeel van kunststof is dat het in alle kleuren kan geproduceerd worden. Ga jij bijvoorbeeld voor wit of voor het typische klassiek Nederlandse groen? Ook heel wat andere kleuren zijn te verkrijgen in kunststof raamkozijnen. Zo laat jij je kozijnen perfect aansluiten bij de stijl van je woning en bij je eigen voorkeur.

Dezelfde mogelijkheden als houten of aluminium ramen? Zeker weten!

Wat de mogelijkheden betreft, moet kunststof zeker niet onderdoen voor hout of aluminium. Bij kunststof kun je, net als bij andere materialen, kiezen voor kiepramen, kantelramen, ramen die naar buiten of naar binnen draaien, valramen, schuifpuien, deuren, dakkapellen, tuindeuren en serres. Zo kun je over heel je woning voor kunststof kiezen zodat je een mooi stijlvol geheel krijgt. Vraag vooral raad aan de installateur. Zij staan jou graag bij in je keuze en geven je professioneel advies.