In een buitensauna kan je natuurlijk ultiem relaxen, maar het heeft ook nog veel voordelen voor je gezondheid. Zo herstellen je spieren sneller na het sporten, krijgt je immuunsysteem een boost en verminder je het risico op hart- en vaatziektes. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Lees dan snel verder!

Mentale gezondheid

In de sauna kom je tot rust en hoef je even nergens aan te denken. Een ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven dus! Door een moment van ontspanning verbeter je jouw mentale gezondheid. Zo kan je na een bezoek aan de sauna weer met frisse moed en een opgeruimd hoofd aan het werk.

Spieren

De warmte van een sauna helpt om je bloedcirculatie te versnellen. Daardoor kunnen spier- en gewrichtspijn verlicht worden en kan het sneller herstellen. Vooral na het sporten is het dus goed om even in de sauna te zitten.

Een boost voor je immuunsysteem

Naast het snelle herstel van de spieren, is een bezoek aan de sauna erg goed voor je immuunsysteem. Slechts 15 minuten in de sauna verhoogt het aantal witte bloedcellen in je lichaam. Deze beschermen je lichaam tegen bacteriën, virussen en schimmels. Hierdoor wordt je dus minder snel ziek!

Minder risico op hart- en vaatziektes

Door de warmte gaat je hard sneller kloppen en de bloedvaten gaan zich verwijden. Hierdoor verlaagt je bloeddruk en verbetert de doorbloeding. Door regelmatig een tijdje door te brengen in de sauna verlaag je dus het risico op hart- en vaatziektes. Een ander voordeel aan de sauna is dat je afval- en gifstoffen beter afgescheiden worden. Dit komt ook doordat je bloedvaten zich verwijden en de toxische stoffen sneller uit je lichaam verdwijnen. Dit heeft vooral voordelen voor je huid, die er gezonder en glanzender uit komt te zien bij regelmatige bezoekjes aan de sauna.

Kom kijken bij Welvaere

Ben je door alle voordelen overtuigd dat je een sauna iets voor jou is? Overweeg dan om een sauna in de tuin neer te zetten! Zo kan je er onbeperkt gebruik van maken en profiteren van alle voordelen. Ga naar de website van Welvaere en ontdek het uitgebreide assortiment. Wil je een buitensauna kopen? Breng dan een bezoek aan de showroom en laat je adviseren. Heb je vragen? Neem dan contact op met de klantenservice.