Een droom van veel mensen is het hebben van een grote tuin waarin je uren kan rondwandelen. In realiteit is dit echter vaak anders. Veel tuinen in Nederland grenzen aan die van de buren. Optisch is het wel mogelijk om een grotere tuin te hebben. Je moet jezelf een beetje voor de gek houden om dit te bereiken. Met je eigen creativiteit kan je eigen kleine tuin groter laten lijken dan hij in werkelijkheid is. In dit blogartikel geven wij tips over hoe jij je een kleine tuin groter kan laten lijken.

Hoogteverschillen

Door middel van hoogteverschillen in de tuin, laat je je kleine tuin er groter lijken. Een voorbeeld is om je terras hoger aan te leggen dan de rest van de tuin. Dit hoeft niet veel hoger te zijn, enkele traptreden zijn genoeg. De illusie wordt gecreëerd met een verhoging of verlaging dat een tuin ruimer is dan hij in werkelijkheid is.

Licht in de tuin

In de avonduren is de tuin vaak maar een groot zwart gat waar helemaal geen diepte in zit. Dit is eenvoudig op te lossen. De oplossing het aanschaffen van goede verlichting. Op deze manier licht je gebieden in de tuin uit, waardoor er diepte ontstaat.

Horizontale planken

Veel mensen hebben een schutting tussen de eigen tuin, en die van de buren. In een kleine tuin kan dit prima, maar niet elk type schutting is geschikt om een tuin groter te laten lijken. Dit kun je vergelijken met een streepjes shirt. Verticale strepen geven een ander effect dan horizontale strepen. Dit geldt ook bij de richting van de planken bij schuttingen. Horizontaal opgestelde planken bij de schutting laten je tuin groter lijken dan hij in werkelijkheid is. De diepte van je tuin wordt dan geaccentueerd en dan lijkt je tuin langer. Een andere tip is om je schutting donker te kleuren, dit laat je tuin ook groter lijken.

Ben jij op zoek naar hekwerk of andere tuinafscheiding? Neem dan een kijkje op de website van herkwerkonline. Een team vol specialisten staat klaar om jou te helpen met al je vragen.