De top 3 cryptocurrencies van de toekomst

De cryptomarkt is een nieuwe markt die de huidige financiële markten op zijn kop zet. Dankzij de blockchain technologie, zijn er verschillende voordelen ten opzichte van de huidige systemen. De blockchain maakt transacties veiliger, transparanter én goedkoper. Er zijn verschillende bedrijven die werken met de blockchain technologie, en ook hun eigen cryptocurrency hebben. Deze cryptomunten zijn te gebruiken op de blockchain, maar zijn voor veel investeerders ook een speculatieve manier om hun vermogen te laten groeien.

Investeren kan op de korte termijn, om zo een snelle winst te halen. Echter kan je ook investeren voor op de lange termijn. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan om een pensioen op te bouwen of om emotioneel minder betrokken bij de koers te zijn. Bij het investeren voor de lange termijn, is het wel noodzaak om te investeren in bedrijven die over enkele jaren nog bestaansrecht hebben. Daarom behandelen we de top 3 coins, waar we in de toekomst veel van verwachten.

Ripple (XRP)

Het bedrijf Ripple richt zich op transacties op de blockchain. Waar het soms een week kan duren voordat je geld vanuit Nederland naar bijvoorbeeld Japan is verstuurd, kan de technologie van Ripple dit in enkele seconden uitvoeren. Naast de cryptomarkt, kan de huidige financiële markt hier ook van profiteren. Met het voorbeeld kunnen banken euro's omzetten naar XRP, de token van Ripple. Door de XRP tokens naar Japan te sturen, ontvangt de partij in het buitenland zeer snel hun geld. Doordat de technologie zeer handig en toepasbaar is, verwachten veel investeerders de komende jaren een hoop van de Ripple koers. Door een conflict met de Amerikaanse toezichthouder ligt de prijs van Ripple op dit moment vrij laag, maar wanneer het conflict wordt opgelost kan de Ripple koers de schade in gaan halen.

Cardano (ADA)

Een ander crypto gerelateerd bedrijf is Cardano. Het bedrijf wilt de blockchain van de toekomst worden en heeft verschillende projecten over de hele wereld. Cardano wordt vaak als Ethereum killer gezien. Wanneer Cardano zich door blijft ontwikkelen en net zo relevant als Ethereum wordt, zou dit goed nieuws kunnen zijn voor de Cardano koers. In 2020 en 2021 steeg de Cardano koers met meer dan 1.000%, maar voor de komende jaren wordt er nog meer vuurwerk verwacht.

Bitcoin (BTC)

De grootste en meest bekende cryptocurrency blijft Bitcoin. Doordat er maar 21 miljoen Bitcoin zijn, is de coin zeer schaars. De vraag kan toenemen, maar het aanbod zal niet groter worden. Om geen slachtoffer van inflatie te worden, zoeken veel mensen een oplossing. Dankzij de enorme prijsstijgingen door de jaren heen, is Bitcoin voor veel mensen één van de oplossingen. Of Bitcoin het nieuwe betaalmiddel of het nieuwe goud wordt, blijft een discussie voor velen. Echter ziet de toekomst van de digitale munt er rooskleurig uit.