De vloer neemt een groot oppervlak van je ruimte in beslag. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een metamorfose van je vloer zorgt voor een compleet andere look van je interieur. Wil je graag een nieuwe vloer, maar geen fortuin uitgeven? Laminaat is dé perfecte vloer voor een klein budget!

De voordelen van laminaat

Naast het feit dat laminaat lief is voor je portemonnee, profiteer je van een heleboel andere voordelen. Zo is laminaat gemakkelijk om te leggen (kliklaminaat al helemaal), krasvast, in een handomdraai schoon te maken én duurzaam. Doordat je laminaat altijd combineert met een ondervloer, kun je naar wens nog extra voordelen toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor een geluidsisolerende ondervloer: heerlijk rustig in huis! Fijn voor jezelf én de buren.

2 kwantum

Eindeloos veel kleuren en dessins

Iedereen kent laminaat met houtlook. En terecht, het is een prachtige vloer die haast niet van echt hout te onderscheiden is. Maar laminaat is verkrijgbaar in veel meer varianten! Je hebt bijvoorbeeld ook laminaat met een tegellook en laminaat in een effen kleur.

 3 kwantum

Voorzichtig met water

Naast de vele voordelen van laminaat moeten we één nadeel benoemen. Laminaat kan niet goed tegen langdurig contact met water. Je loopt hierdoor het risico dat de vloer krom trekt. De vloer even schoonmaken met een (niet al te vochtige) dweil kan natuurlijk wel!

Welke dikte laminaat?

Laminaat is verkrijgbaar in diktes van 6mm tot 12mm. Dikker laminaat zorgt voor minder contactgeluid en minder slijtage. Dat wil niet zeggen dat je altijd voor de dikste variant moet gaan. In ruimtes die weinig worden belopen (bijvoorbeeld de slaapkamer) volstaat laminaat met een dikte vanaf 6mm. Gebruik je een ruimte intensiever? Kies dan voor een dikte vanaf 8mm.

Enthousiast geworden over laminaat? Je kunt online binnen een oogwenk het mooiste kliklaminaat kopen voor een fijn budget!

4 kwantum