Praktische tips bij het zelf verbouwen van je badkamer

Wil je zelf je badkamer en ben je op zoek naar praktische tips hiervoor? Wanneer je je badkamer gaat verbouwen, zijn er diverse dingen om rekening mee te houden. Zo is een aanhangwagen huren zeker aan te raden om al het puin in te vervoeren of om nieuw sanitair mee op te halen. Wij voorzien je in dit artikel van praktische tips voor het zelf verbouwen van je badkamer. Lees snel verder voor meer informatie.

Huur een ladderlift

Een ladderlift huren kan je veel tijd besparen. Je kunt zo zwaar sanitair eenvoudig naar boven of beneden krijgen. Ook levert dit minder moeilijke situaties op en heb je minder kans op schade. Ook is het een stuk veiliger om met een ladderlift je sanitair van boven naar beneden te vervoeren en andersom.

Zoek eerst nieuw sanitair uit voor het slopen

Voordat je jouw oude sanitair uit je badkamer sloopt, is het zeker aan te raden om eerst nieuw sanitair in huis te hebben. Sommige producten hebben namelijk een lange levertijd. Hierdoor zal je moeten wachten voordat je jouw nieuwe sanitair in huis hebt. Als je eerst jouw nieuwe sanitair binnen hebt, weet je zeker dat je niet lang zonder sanitair zal zitten.

Kies voor zowel veiligheid als comfort

Je wilt natuurlijk een zo mooi mogelijke badkamer hebben, maar vergeet hierbij ook niet te denken aan veiligheid en comfort. In een badkamer is hygiëne van groot belang en je wilt je hier ook op een fijne manier kunnen verzorgen. Als je eenmaal ouder bent, wordt veiligheid en comfort nog belangrijker. Misschien is een ligbad met hoge instap dan niet zo’n goede optie. Zorg er ook voor dat de badkamermeubels en douchedeuren goed te openen zijn.

Bedenk welke elementen je wenst

Badkamers zijn vaak vrij klein. Dit kan het soms tot een uitdaging maken om alles erin te krijgen wat je wenst. Daarom is het belangrijk vooraf op een rijtje te zetten wat voor jou belangrijk is. Wil je graag een bad hebben of is alleen een douche prima? En wat voor soort toilet wens je voor de ruimte? Afhankelijk van hoeveel ruimte je beschikbaar hebt, zal je jouw keuzes moeten maken. Houd hier dan ook rekening mee en meet alles van tevoren goed op. Wij wensen je veel succes met het verbouwen van de badkamer.