De cryptomarkt staat bekend om de grote winsten, die je in een zeer korte tijd kan maken. De markt is onder veel investeerders misschien wel de meest populaire markt om in te investeren. Tussen al de volatiele cryptocurrencies, zijn er ook enkele digitale munten die al een lange tijd lijken te stagneren. Voorbeelden hiervan zijn Cardano en Ripple. Ook deze altcoins hebben in het verleden flinke koersstijgingen meegemaakt, maar ook net zulke harde dalingen. Echter hangen deze altcoins al een geruime tijd rond dezelfde prijs. In dit artikel ontdek je welke gebeurtenissen kunnen zorgen voor een flinke stijging in de koers.

Cardano (ADA)

Sinds de enorme crash in maart 2020, ging de Cardano koers meer dan 100 keer over de kop. Investeerders konden rond de $0,02 instappen en een jaar later dezelfde coin voor $2,30 verkopen. Echter, het grootste gedeelte van 2021 bleef de koers van Cardano rond de $1,50 hangen. Hierdoor wordt het geduld van vele investeerders flink getest. Dat de prijs van de coin stabiel blijft, is een positief teken. Houders van de coin blijven vertrouwen houden en wachten op gebeurtenissen die een positief effect op de koers kunnen hebben.


Cardano is een cryptoproject met een eigen blockchain. Om een blokchain maximaal te kunnen benutten, zijn er smart contracts nodig. Deze contracten zijn voor andere projecten nodig om op de blockchain van Cardano te kunnen bouwen. Echter heeft Cardano problemen met het implementeren van de smart contracts. Wanneer deze ontwikkelingen succesvol ingezet kunnen worden, zal dit groot nieuws voor het project zijn. Dit maakt de blockchain aantrekkelijker voor ontwikkelaars, waardoor er meer gebruikers van de blockchain gebruik gaan maken.

Ripple (XRP)

Naast de zijwaartse koers van Cardano, is de Ripple koers ook zeer stabiel. Terwijl de meeste altcoins in het voorjaar van 2021 een flinke prijsstijging zagen, bleef de coin van Ripple achter. Dit komt door het conflict tussen Ripple en de SEC, de toezichthouder van de effectenbeurzen. Door dit conflict hebbben verschillende exchanges de coin van Ripple uit hun assortiment gehaald. Hierdoor kunnen een hoop investeerders de coin niet meer kopen of verkopen op verschillende handelsplatformen.


Echter, wanneer het conflict voor Ripple een gunstige uitkomst heeft, zullen de handelsplatformen de coin weer in hun assortiment opnemen. Hierdoor is de kans aanwezig dat de vraag naar de coin toeneemt, omdat investeerders de digitale munt eindelijk weer aan hun portfolio kunnen toevoegen. Daarnaast is positief nieuws op zich al een mogelijke reden voor de koersstijging. Na vele maanden zal de onzekerheid over de Ripple koers afnemen, wanneer er goed nieuws komt. Het goede nieuws in combinatie met de verschillende exchanges die de coin weer aanbieden, kan zorgen voor een grote stijging in de Ripple koers.