Je woonkamer kun je nog zo fraai ingericht hebben, zonder de juiste verlichting wordt het echter nooit een functioneel en sfeervol geheel. De juiste verlichting heeft veel impact en is zelfs bepalend. Dat geldt dus zeker voor de sfeer in de woonkamer. Als je zaken gaat doen met Rebel House, dan kun je altijd precies die verlichting voor de woonkamer kopen die zorgt voor de sfeer die jij wenst. Zo vind je daar bijvoorbeeld de beste design hanglamp voor in de woonkamer.

We onderscheiden verschillende lichtsoorten voor in de woonkamer

Als we kijken naar de verlichting in de woonkamer, dan onderscheiden we verschillende soorten verlichting in de vorm van basisverlichting, functionele verlichting, accent verlichting en sfeerverlichting. Basisverlichting zorgt in eerste instantie voor voldoende licht. Vaak is sprake van een combinatie van indirect licht via bijvoorbeeld de ramen en direct licht vanuit de lampen. Als het om basisverlichting in de woonkamer gaat, dan is vaak sprake van lampen met een hoge lichtopbrengst en licht dat door heel de ruimte verspreid wordt.

Dan is ook de uitstraling van de lamp ineens erg belangrijk

Kijken we naar functionele verlichting, dan is dat verlichting op plaatsen waar dat licht ook echt noodzakelijk is. Je kunt dan denken aan spots bijvoorbeeld. Een andere vorm van verlichting is accentverlichting. Deze verlichting is erop gericht om een plek of een bepaald object specifiek in de spotlights te zetten. Vaak worden dan een of meerdere spots gericht op een schilderij of een andere eyecatcher in de woonkamer. Tenslotte is er nog de sfeerverlichting, verantwoordelijk voor de sfeer in de woonkamer. Bij deze verlichting is vaak ook de uitstraling van de gekozen lamp erg belangrijk, net zoals dat geldt voor het design. Kies je voor de juiste sfeerverlichting, dan kan dit jouw woonkamer helemaal laten opleven. Bij deze verlichting zijn de kleur, het armatuur en de voet van de lamp ook zeer belangrijke factoren.

Sfeerverlichting heeft een lagere lichtopbrengst

Sfeerverlichting heeft overigens vaak een lagere lichtopbrengst. Al met al kan de verlichting in de woonkamer de sfeer voor een groot deel bepalen. Om die reden is het verstandig om de verlichting met zorg te kiezen en voor je aan de slag gaat eerst een gedegen lichtplan te maken. Het luistert dus erg nauw als het gaat om het kiezen van de beste verlichting voor in de woonkamer. Kom je er zelf niet uit, raadpleeg dan altijd een specialist. Die kan je altijd helpen bij het opstellen van een lichtplan.