Deze soorten hekken zijn er

Ben je van plan een nieuw tuinhek te plaatsen? Dan zijn er verschillende soorten hekwerk waar je uit kunt kiezen. Bekijk allereerst eens goed de kleuren die veel in je tuin terugkomen. Wanneer je kiest voor een tuinhek dat bij deze kleuren past, ontstaat er een mooi geheel met de rest van de tuin. In dit artikel vertellen wij je welke soorten hekwerken er zijn, zodat je straks eenvoudig jouw ideale hekwerk kunt kiezen. Lees snel verder en ontdek meer!

Authentiek hek

En authentiek hek is zeker een goed idee als je een echte eyecatcher in je tuin wilt. Denk aan een krullerig en vrolijk hek met mooie sierlijke vormen en bloemen. Deze romantische look is erg geliefd. Je kunt deze vintage smeedhekken doorgaans vinden in antiekhandels en brocantes. Echter kun je ze ook geheel nieuw op maat laten maken. Met een authentiek hek heb je hoe dan ook altijd een plaatje om te zien.

Open hek

Wat je ook kunt doen, is een open hek kiezen. Door voor een open hek te kiezen. zorg je voor meer openheid, waardoor je tuin groter lijkt dan deze in het echt is. Dit is niet het geval bij een laag hek, maar zeker wel bij een hoog hek. Echter heb je met een open hek wel een stuk minder privacy. Wanneer je daar erg op gesteld bent, is een gesloten hek een betere optie.

Exotisch hek

Ook een exotisch hek is zeer leuk om te plaatsen. Dit zijn speciale hekken die vaak van hout worden gemaakt. Veel mensen dromen van het wonen in een exotische omgeving. Met een exotisch hek breng je dit een stukje meer dichterbij. Zorg er wel voor dat je voor een duurzaam hek kiest. Dit is niet alleen milieuvriendelijker, je hebt er ook langer plezier van.

Bamboehek

Je kunt ook een Oosterse tuin creëren door te kiezen voor een bamboehek. Kies echter niet voor levende bamboe. Dit groeit namelijk niet snel. Bamboe is sterk en duurzaam materiaal, wat het zeker de moeite waard maakt om te kiezen voor een bamboehek. Je ziet het veel bij mensen met een bohemian interieurstijl terug.

Weet jij al wat voor soort hekwerk je gaat kiezen voor jouw tuin? Doe online eens wat meer inspiratie op en bezoek websites van specialisten om zo jouw keuze te maken. Wij wensen je veel succes!