Wil jij jouw huis gaan verbouwen? En ben jij aan het kijken om een nieuwe vloer in je huis te leggen? Dan is dit het juiste artikel voor jou! Want in dit artikel gaan wij jou tips geven over hoe jij jouw vloer met je huis kan matchen en welke vloer geschikt is voor jouw huis. Er zijn veel verschillende soorten vloerstijlen, één van de meest populairste is een houten vloer.

Verschillende soorten vloeren

De meest voorkomende soort vloer is laminaat, is een vloer die gemakkelijk te leggen is. Laminaat is in veel verschillende kleuren, soorten en maten verkrijgbaar. In principe bestaat laminaat uit op elkaar geperste houtvezels met een beschermlaag van kunststof. Een andere optie is tapijt. Tapijt geeft een warme uitstraling en het is geluiddempend, maar wel moeilijk schoon te houden doordat het stof is. Als je voor een industriële look in je huis gaat, kan je ook voor een gietvloer kiezen. Deze vloer is makkelijk schoon te houden want de beschermende bovenlaag zorgt ervoor dat er een vloeistofdicht oppervlak ontstaat. Het enige nadeel is, nadat je een gietvloer hebt gelegd, je niet meer terug kan omdat het in de ondergrond wordt gegoten. Voor de keuken of badkamer worden vaak tegels gebruikt, tegels zijn onderhoudsvriendelijk en kunnen goed tegen een stootje. Je kan ook voor een nieuwere houtvrije optie gaan namelijk een pvc-vloer, deze is gemaakt van verschillende lagen polyvinylchloride, en deze vloer is bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer. Er zijn naast de genoemde soorten vloeren nog veel meer soorten.

Jouw vloer matchen met je interieur

Natuurlijk past bij elk interieur een andere soort vloer. Heb jij een voorkeur voor een minimalistisch interieur en nieuwere materialen? Dan gaat jouw voorkeur waarschijnlijk uit naar een moderne vloer. Bij een moderne vloer moet je denken aan een gietvloer, vinylvloer of een vloer van PVC. Een nieuwe trend is ook een industriële woonstijl, hierin zie je veel strakke lijnen en harde materialen, maar deze stijl is ook erg rauw. Een industriële stijl kan je creëren door natuurlijk hout te gebruiken om zo het huiselijke een beetje terug te krijgen.

Wij hopen dat je na onze tips een beter beeld hebt gekregen van de verschillende soorten vloeren en stijlen die jij kan kiezen voor in jouw huis. Want een nieuwe vloer kan een groot verschil maken en een hele nieuwe look geven aan je huis.