Shutters zijn binnenluiken met horizontale lamellen van hout. Je ziet ze steeds meer en zijn momenteel erg populair als raamdecoratie. Het is functioneel en ziet er ook nog eens prachtig uit, maar dit zijn niet de enige voordelen. Naast voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen. Het is verstandig om de voor- en nadelen goed te overwegen. Ben je benieuwd waarom veel mensen voor shutters kiezen? Of er juist niet voor kiezen? Lees dan verder en kom erachter!

De voordelen

Om te beginnen zijn shutters erg duurzaam, omdat het energiebesparend is. De shutters voorkomen dat de warme lucht via de ramen naar buiten gaat. Daarbij worden shutters vaak gemaakt van hout. Dit is een duurzaam materiaal, omdat het een natuurlijk product is en een lange levensduur heeft. Het grote voordeel van shutters is dat je de lichtinval heel goed kan regelen. Je kan het helemaal dicht, open of halfopen zetten. Ook is dit fijn voor de privacy. Als het donker wordt sluit je de shutters en heb je geen inkijk vanuit buiten. Naast dat shutters functioneel zijn, is het natuurlijk ook erg sfeervol in huis. Je kan ze helemaal zelf samenstellen, zodat het perfect past bij het interieur.

De nadelen

Er zitten niet alleen maar voordelen aan shutters. Sommige mensen kiezen er bewust voor om geen shutters op te hangen in huis. Shutters kunnen namelijk voor een opgesloten gevoel zorgen. Dit komt doordat ze altijd voor het raam hangen en er niet af kunnen. Daarnaast zijn shutters kwetsbaar. Als je kinderen hebt die wel eens met een bal spelen, zijn shutters geen goede optie. Als er een bal tegenaan komt, zullen shutters sneller breken dan andere raamdecoratie. Een ander nadeel is dat je ze zelf niet kan plaatsten, omdat ze kwetsbaar en zwaar zijn. Het gevolg hiervan is dat het veel kosten met zich meebrengt.

Shutters op maat

Zijn er voor jou meer voordelen dan nadelen? En overweeg je om shutters aan te schaffen? Neem dan een kijkje op de website van Van Eyck shutters en doe inspiratie op. Deze partij heeft een enorm aanbod en kan jou helpen bij het vinden van de perfecte shutters voor in het hele huis. Ze kunnen de shutters op maat maken, dus er is altijd iets voor jou! Wil je shutters kopen of meer informatie? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden.