Vloerverwarming wordt steeds populairder. Dit is logisch, want zo wordt het huis gelijkmatig verwarmd en je kunt de radiatoren achterwegen laten. Vloerverwarming is in combinatie met goede isolatie zuiniger en enorm goed te combineren met een warmtepomp. De meest bekende manier om vloerverwarming te plaatsen in een woning, is door deze te laten infrezen. Er wordt dan een flexibele buis met een patroon in de vloer gezonken, wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van warmte onder de vloer. Afhankelijk van de toepassing varieert de afstand tussen de leidingen tussen de 10 en 20 centimeter. Omdat vloerverwarming infrezen steeds populairder wordt, plaatsen we hierbij: 5 voordelen van het infrezen van vloerverwarming.

1. Geen dekvloer uitbreken.

Het verwijderen van een bestaande dekvloer gebeurt met elektrische sloophamers of sloophamers met lucht. Het verschil in gebruik verschilt hierbij van de dikte en hardheid van de dekvloer. Na het slopen wordt het puin met kruiwagens gestort in een puin container, die moet worden afgevoerd na het slopen. Dit werk moet vaak door professionals worden uitgevoerd en er komen veel kosten bij kijken. Bij het infrezen van een vloerverwarming is dit dus niet van toepassing. Waardoor je minder mensen hoeft aan te nemen om een vloerverwarming te plaatsen.

2. Geen extra opbouwhoogte nodig.

Veel vloerverwarming systemen hebben bij het monteren een extra opbouwhoogte nodig. Dit resulteert in een hogere vloer, waardoor deuren bijv. niet meer open kunnen wanneer de opbouwhoogte is geplaatst. Bij het infrezen van vloerverwarming is extra opbouwhoogte dus niet nodig en hoef je hier geen rekening mee te houden.

3. Vloer warmt sneller op.

De vloer warmt sneller op dan bij een traditioneel vloerverwarming systeem, omdat de vloerverwarmingsbuizen dichter op het oppervlak liggen. Bij traditionele vloerverwarmingssystemen ligt er nog een laag cement boven, wat resulteert in langer verwarmen. Een ingefreesde vloerverwarming zal de vloer dus sneller opwarmen, waardoor je minder energie zult verbruiken om de zelfde warmte te bereiken.

4. Niet meer dan twee dagen.

Doordat de traditionele vloerverwarmingssystemen in een laagje cement worden gelegd moet de dekvloer eruit, nieuwe opbouwhoogte worden berekend en dit zorgt voor veel extra kosten en tijd. Je kan je vloerverwarming laten infrezen, waardoor deze zaken niet nodig zijn en het infrezen binnen een of twee dagen kan worden uitgevoerd.

5. Meteen afwerken.

Na het afwerken van de vloerverwarming is het mogelijk om de vloer meteen af te werken. Dit komt omdat je bij het infrezen geen isolatiemateriaal hoeft te leggen onder de vloer die over de vloerverwarming heen komt. Hierdoor kun je meteen de vloer leggen en kun je genieten van de heerlijk warme vloer. Kortom, er zijn dus een hele hoop extra voordelen bij het plaatsen van vloerverwarming doormiddel van infrezen. Zo is het zuiniger dan radiatoren, je hoeft de vloer niet uit te breken, hebt geen extra opbouwhoogte, is het sneller warm en de tijd van installeren is enorm snel.