Je zal het maar voorhebben: je komt van een leuk feestje op zaterdagnacht en je wilt in je auto stappen. Plots merk je dat er geen beweging te krijgen is in het contactslot en je dus niet gestart geraakt. Wat nu gedaan? Er zijn allerlei opties die je kan proberen. Lukken deze nog niet? Gelukkig kan je 24u op 24u een slotenmaker contacteren!

Een slotspray gebruiken

Veel mensen hebben natuurlijk niet standaard een slotspray bij om het slot van een auto los te krijgen. Maar misschien kan je wel iemand contacteren die dit heeft. Je kan het contactslot spoelen met deze spray om het te openen. Natuurlijk is dit geen duurzame oplossing en het wilt niet zeggen dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren. Wanneer dit niet lijkt te werken kan je nog altijd proberen aan het slot te draaien en te wringen. Het kan altijd gebeuren dat het slot dan opent. Het is vrij vervelend, maar als het lukt is je probleem wel opgelost!

Staat het stuurslot op?

Wanneer je geen beweging lijkt te krijgen in het contactslot, is het altijd aangeraden om te kijken of het stuurslot niet opstaat. Probeer met het stuur te draaien en eraan te wringen. Soms gebeurt het dat er te hard aan het stuur is gedraaid en dat het stuurslot is opgesprongen. Wees wel voorzichtig, wanneer je merkt dat dit niet lukt, forceer dan zeker niets. Er is kans op interne beschadigingen die heel wat geld kunnen kosten!

Tal van slotenmakers in Gent

Als bovenstaande oplossingen niet werken, dan zijn er gelukkig tal van slotenmakers in Gent waar je beroep op kan doen. De slotenmaker kan vaak de sleutel uit het contactslot krijgen zonder dit te moeten vervangen. Soms kan het ook zijn dat er te veel gewrongen is aan het slot en de slotenmaker de sleutel er toch niet uit krijgt. Helaas zal hij dan genoodzaakt zijn om het contactslot te vervangen. Geen leuk einde van je feestje op zaterdagavond helaas!