Zou jij graag een mooie moderne slaapkamer willen, maar heb je er moeite mee deze op de juiste manier in te richten? In een moderne slaapkamer is het belangrijk dat het vrij minimalistisch is. Niet teveel losse accessoires of spullen op de grond, strakke lijnen en alles mooi afgewerkt. Dit in combinatie met een gladde vloer, zoals laminaat, en neutrale kleuren.

Zorg ervoor dat kleding opgeborgen is

Een open kast is misschien handig om alles in één overzicht te zien, maar past niet bij een moderne slaapkamer. Je doet er goed aan een mooie grote zweefdeurkast of schuifdeurkast aan te schaffen waar je al je kleding, beddengoed en bijvoorbeeld je schoenen of handdoeken in kwijt kunt. Deze kasten passen perfect bij een moderne slaapkamer omdat de deuren in de kasten hangen, en dus niet naar buiten toe openslaan zoals bij ‘normale’ kledingkasten. Kies bovendien voor een neutrale kleur zoals wit, grijs of zwart, afhankelijk van wat je met de rest van de kamer wilt doen.

Het bed in de slaapkamer

Het bed is het middelpunt van de slaapkamer en het belangrijkste onderdeel van de kamer. Een boxspring past mooi in een moderne slaapkamer, maar wat nog mooier staat is een zwevend bed. Zeker in combinatie met een zweefdeurkast staat dit heel mooi in de kamer. Zorg er hierbij wel voor dat de kleur van het bed dezelfde kleur heeft als de kast. Ook de nachtkastjes schaf je in dezelfde kleur aan voor een strakke uitstraling.

Qua aankleding van je bed kun je het beste gaan voor en vrij neutrale dekbedhoes. Deze kun je bijvoorbeeld afstemmen op de kleur van je raambekleding of een kleed op de grond, als je deze aan wilt schaffen.

Decoratie in de slaapkamer

Decoratie in een moderne slaapkamer is er eigenlijk niet, want dit past hier niet bij. Een moderne kamer staat juist bekend om de strakke lijnen, daar passen verschillende decoratiestukken niet goed bij want dit zorgt ervoor dat de kamer veel drukker oogt. Wil je toch iets van decoratie toevoegen, bijvoorbeeld op de nachtkastjes? Zorg er dan voor dat dit in een neutrale kleur is, en het liefst in hoogglans.

Ook wat betreft het toevoegen van planten in je kamer kun je het beste zo min mogelijk toepassen. Heb je een mooie hoek in de slaapkamer? Dan zou je hier een grote kamerplant kunnen plaatsen. zorg er wel voor dat de pot in dezelfde kleur is als je andere meubels, en niet is voorzien van drukke prints.