Vaak als jij je interieur wil veranderen, ga je nadenken over wat de huidige interieurtrends zijn. Als jij niks wil veranderen aan je interieur is het ook niet van belang om na te denken over deze trends. Vind jij het wel leuk om in te spelen op de actuele trends? Houd daar dan rekening mee voordat je een bezoekje brengt aan de meubelzaak. Denk bijvoorbeeld na over een neutrale kleur bank, zodat je altijd met een andere kleur kan spelen. Ben jij benieuwd naar de interieurtrends van nu? Lees dan vooral verder.

Maak gebruik van de juiste kleuren

Kleurgebruik en vormentaal komt ieder jaar terug in de interieurtrends. Wat de trend is in kleurgebruik kan ieder seizoen verschillen. Kleuren staan altijd symbool voor een gevoel of emotie. Zo staan rood- en bruintinten symbool voor veiligheid en geborgenheid. En groen is te verwijzen naar welzijn, omdat de natuur de mensen samenbrengt. Na de Covid-19 periode hebben veel mensen behoeften aan een veilige, nieuwe start. Zo worden de kleuren rood en bruin veel gebruikt in het interieur.

Kies je materialen en vormen

Ook het materiaal en de vormen van het interieur komen weer terug in de trends van ieder jaar. Het gebruik van natuurlijke materialen is de laatste jaren erg populair, aangezien duurzaamheid een belangrijke trend is. Dit is een trend die voorlopig wel blijft. Wat betreft vormen van je interieur kun je ook keuzes maken. Zo zijn organische vormen de laatste jaren geliefder geworden. Door de trends van vorm en materiaal met elkaar te combineren is te zien dat meubels geïnspireerd op natuur, momenteel populair zijn.

Bepaal je stijl en sfeer

Er zijn mensen met een heel specifieke stijl. Het kan ook zijn dat je geen stijl voor ogen hebt bij het inrichten van je interieur. Momenteel zijn stijlen als Retro en Urban een trend. De Retro stijl kenmerkt zich door kleuren als okergeel, terra, blauw en zwart-wit. Door gebruik te maken van notenhout wordt de sfeer van Retro benadrukt. Daarentegen wordt voor de Urban stijl gebruik gemaakt van koele ruige materialen zoals beton.

Bekijk wat bij jou past

Trends worden over het algemeen minder vaak toegepast. Het interieur wordt meer gezien als afspiegeling van iemands persoonlijkheid. Een keuken kan bijvoorbeeld strak ingedeeld worden, terwijl de woonkamer veel speelser is. Neem een kijkje bij verschillende winkels om inspiratie op te doen. Kijk voor het indelen van je keuken bij de keukenwinkel Apeldoorn en doe voor je woonkamer inspiratie op bij andere meubelzaken.